Randers Teater modtager 500.000 kr. fra Omstillingspuljen til større ombygning af lokalerne på Mariagervej.

Når Randers Teater efter planen begynder en større om- og tilbygning af de eksisterende lokaler på Mariagervej til foråret, er nogle af murstenene betalt med et tilskud på 500.000 kroner fra den såkaldte Omstillingspulje, forklarer teatret i en pressemeddelelse.

Omstillingspuljen har regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier etableret. Den er skabt for at hjælpe blandt andet kultur- og turismevirksomheder, men også andre virksomheder, der har været særligt hårdt ramt af Corona-krisen, så de er bedre rustet til at omstille sig til den nye virkelighed.

Taknemmelige for pengene

Med lange nedlukninger og diverse afstandskrav er landets teatre nogle af dem, der har mærket Corona-krisen kraftigt. Også på Randers Teater, fortæller teaterdirektør Peter Westphal, hvor man blandt andet har været udfordret på manglende plads i foyerområdet.

”Vi er meget taknemmelige for det her økonomiske rygstød. Det er en kærkommen hjælp til at få realiseret vores drømme om ekstra plads og bedre forhold for vores gæster. En af vores udfordringer under Corona-krisen, når vi overhovedet har haft lov til at spille, har været vores indendørs faciliterer til publikum, fx i pauserne og når de har ventet på at skulle i salen. Vi har simpelthen for lidt plads. Som midlertidig løsning har vi et stort telt stående på parkeringspladsen, men det har ikke været optimalt. Især ikke om vinteren. Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi kan komme i gang med at bygge vores nye foyer, hvor vi får rigtig god plads til alle,” siger Peter Westphael.

20 millioners byggeri

Byggeriet til godt og vel 20 millioner kroner er stort set finansieret med eksterne midler – fonde plus kommunen og går i gang omkring 1. april – og skulle gerne være færdig i slutningen af 2022.

Byggeriet består af en ny stor foyer i to plan.

Det skulle oprindeligt have været sat i gang i september 2021, men blev forsinket blandt andet på grund af prisstigninger på byggematerialer som konsekvens af corona-krisen. Byggeriet er i forvejen støttet af A. P. Møller Fonden, Salling Fonden, Louis-Hansens Fond og Randers Kommune.

Kijo