Den årlige europæiske sangkonkurrence, hvor landende indbyrdes kæmper om at bidrage med den bedste sang, har fans over hele kontinentet. Der er hvert år et kæmpe publikum til denne begivenhed, der transmitteres direkte på tv i samtlige landet, ledsaget af kommentarer fra studierne i de respektive lande. Vinderne i denne konkurrence kan regne med masser af medieomtale, og er næsten sikret et hit på internationalt plan.

Der er naturligvis masser af gætterier på, hvilken sang, der vinder, hvert år, og det er derfor blevet populært for folk at spille på vinderen. Hvis man gerne vil havde de bedste muligheder for at ramme rigtigt, så vil man kunne finde en oversigt over hvor højt de enkelte landes melodier er ranket. Her kan man også gå direkte til spillet, hvis man ønsker det. Hvis man vil finde gode melodi grand prix odds 2022, så er det enkelt at gå online og finde den information, man har brug for. 

Hvem skal du holde øje med?

Under alle omstændigheder er Melodi Grand Prix en fest for musikken og en fejring af det europæiske fællesskab. Der er mange deltagere i denne konkurrence, også uden for Europa. Israel deltager for eksempel hvert eneste år, selvom man vel ikke kan anse dette land som en del af det geografiske Europa. Men det giver bredde og folkelig forskellighed, så mange ser bare dette som en berigelse.

Scenen er ofte sat for de små nationer, som du måske aldrig har hørt om. Faktisk er det sjældent, at de store lande som Frankrig, England, Spanien, Tyskland og Italien går hen og vinder (med få undtagelser), og derfor er det altid værd at holde øje med mindre nationer som Finland, Island, Montenegro, Portugal og alle de andre. Men hold godt øje, for de mindste nationer giver ikke nødvendigvis de højeste odds i sidste ende.

ABBA gjorde det

Det svenske storhittende popband, ABBA, fik deres internationale gennembrud i denne konkurrence, da deres sang Waterloo vandt tilbage i 1974. Dermed var grundstenen lagt til en succes, der tilsyneladende aldrig stopper. De to par har skrevet et hav af evergreens, som stadig spilles kloden rundt. ABBA kan takke Melodi Grand Prix for deres gennembrud, men i de efterfølgende år klarede de selv at brage igennem, med det ene hit efter det andet. Hvem ved om noget lignende kommer til at ske, for en af deltagerne, i år?