Den 18. marts hædrer Randers Kommune det lokale idrætsliv ved at uddele en række priser.

Omkring 300 inviterede sports- og idrætsfolk vil være samlet i Arena Randers for at modtage en tak og en hyldest for deres engagement og præstationer i 2021.

»Det er en årelang tradition, og nu kan vi efter to år med corona endelig igen få lov til at hylde både talenter, ildsjæle og den professionelle sportslige elite til en fælles fejring,« siger idrætskonsulent Nicklas Røssner Hansen, der selv skal være den ene af de to konferencierer, der står på scenen i Arena Randers.

Aftenens hovedpris er titlen som Årets Sportsnavn, der siden 1958 er blevet uddelt af Randers Amtsavis. Derfor afgøres det også i en afstemning blandt avisens læsere, hvem prisen går til. De fire nominerede til årets pris er Randers FC, cykelrytter Mads Würtz Schmidt, BMX-kører Malene Kejlstrup Sørensen, og Randers Freja-sprinteren Louise Østergård. De har alle på hver sin måde gjort sig bemærket i det forgangne år med fine sportslige præstationer. Årets Sportsnavn tildeles i et samarbejde mellem Randers Amtsavis, Sparekassen Kronjylland og Randers Talent og Elite, der er kommunens officielle samarbejde for talentudviklingen i de lokale idrætsklubber.

Tre stærke kort

Randers Talent og Elite uddeler også Talentudviklingsprisen, der kan gives til en træner, en leder, et hold, en forening eller organisation, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for talentudviklingen i Randers Kommune. Eller den gives til en talentfuld udøver, som har haft en ekstraordinær stor fremgang i sin idræt.

I år er der tre nominerede til prisen. Rasmus Vestergård Johansen fra Randers Bobslæde og Skeleton er indstillet til Talentudviklingsprisen for sit arbejde hen imod Vinter-OL 2026. Rasmus Vestergård Johansen er ikke alene en olympisk kandidat, men også Randers Bobslæde og Skeletons mest erfarne atlet.

Træner Pia Hinrichsen fra Randers Roklub er indstillet for sit kæmpe engagement. Hun kører gerne rundt og henter og bringer de unge roere, såfremt forældrene ikke har mulighed for at køre dem til træning. Hun går gennem ild og vand for talentet og tilsidesætter sine egne ønsker om at udøve rosporten til fordel for at træne de unge talenter.

Sidst men ikke mindst er Tim Sarafian fra AK Frem nomineret til prisen. Han har vist vejen i klubbens opbygning af en afdeling for den moderne kampsport MMA og har stor fokus på talentudviklingen indenfor sporten. Om du er nybegynder eller har mange års erfaring, så formår Tim at udfordre og udvikle den enkelte udøver.

Ungdom og ildsjæle

Talentprisen gives til et ungt talent i alderen 15-23 år, som har markeret sig gennem sine resultater og som har været udtaget til at repræsentere Danmark i sin aldersklasse.

Årets nominerede i den kategori er dels 16-årige Oliver Bach fra Randers Roklub, der i 2021 blev udtaget til U18-landsholdet og deltog i Baltic Cup i Litauen, hvor han stillede op i dobbeltfirer sammen med tre andre drenge og fik en flot sjetteplads.

Den anden nominerede er 15-årige Frederik Dupont Hougaard fra Randers Cykleklub af 1910, der som 14-årig blev indlemmet i U17-bruttotruppen og går i sportsklasse på Randers Realskole.

Blandt de mange priser til Sportsfejringen 2021 finder man også Initiativprisen, der gives til en forening, der er gået forrest.

Her er de nominerede blandt andet HIKC – Hornbæk Idræt og Kulturcenter, der er nomineret for deres utrættelige arbejde med at samle og opbygge et stærkt lokalt center.

Helsted Fremad IF er nomineret for deres arbejde med at rekruttere og fastholde pigespillere i fodbolden, blandt andet gennem et samarbejde med IF Lyseng.

Endelig er AK FREM Støtteforening nomineret for deres aktive engagement i opførelsen af et kampsportscenter på tværs af foreninger og idrætsgrene på Langvang.