De syv medarbejdere i økonomiafdelingen i Randers Kommune cykler i al slags vejr.

Fra det øjeblik man træder ind ad døren til kontoret, er man ikke i tvivl om, at medarbejderne i Randers Kommunes økonomiafdeling kan lide at cykle. Man bliver mødt af den summende lyd af en kontorcykel, der fungerer som en kombineret motionscykel og kontorstol. Den cyklende medarbejder kunne efter et blik på cykelcomputeren fortælle, at hun havde cyklet 12 kilometer i de forløbne tre kvarter.

I Vintercyklingsugen fra 7.-13. februar blev kilometerne primært kørt i det vinterlige vejr udendørs. Syv medarbejdere fra afdelingen var tilmeldt den landsdækkende cykelkampagne under holdnavnet ”De Få Rå”.

»En cykeltur giver en pause til hjernen, og cykelkampagnen skaber sammenhold på arbejdspladsen. Og så er det ekstra motiverende for os, at vores cykelresultater kan måles og bliver illustreret med små grafer på hjemmesiden. Så bliver man nærmest lykkelig, når man er lidt nørdet med tal,« siger Camilla Oxholm Sørensen, holdkaptajn for De Få Rå.

Nej til bilkøer

Der er mange gode grunde til at svinge sig i sadlen på jernhesten.

»Den første dag var jeg ikke kommet op på cyklen, hvis det ikke var for cykelkampagnen. Temperaturen lå tæt på frysepunktet, det regnede, og det var mørkt og koldt. Men det er rart, når man først er kommet af sted. Mere bevægelse er også en god anledning til at spise et ekstra stykke chokolade,« griner Sanne Nielsen.

En anden deltager på cykelholdet, Karl Fritjof Krassel, er også glad for den otte kilometer lange daglige cykeltur tur/retur til hjemmet i Dronningborg. Efter eget udsagn har han stadig traumer fra køerne på E45, der var en del af hverdagen i hans forrige job, så der skal mere end lidt vintervejr til at afskrække ham.

Udover de mange daglige glæder ved cykelturene har De Få Rå været så heldige at vinde den lokale præmie i Vintercykelugen, og hver deltager på holdet har modtaget et gavekort på 200 kroner til Randers Cityforening.

Økonomiafdelingens cykelhold har desuden allerede planer om at tilmelde sig forårets cykelkampagne ’Vi cykler til arbejde’ i maj. Her er hovedpræmien elcykler til hele holdet, og man kan tilmelde sig via hjemmesiden vcta.dk.