Børnefødselsdage, skatere, legende børn, skatere med tricks og frokost i madpakkehuset. Aktivitetsparken i Øster Bjerregrav er på rekordtid blevet populær.

KIAN JOHANSEN

Skaterpark, pumptrack-bane, legepladser, multibane, madpakkehus og kroflfbane, er bare nogle af de ting, som du finder bag hallen i Øster Bjerregrav.

Fortæl om dit favorit-sted

Fortæl os andre om din favorit, så vi kan inspirere hinanden.

Hvilken sti, park eller legeplads er dit favoritsted – og hvad kan andre bruge det til?

Send et billede og en kort forklaring, hvor du skriver hvorfor dit favoritsted bevæger dig. Skriv også dit navn på, så vi kan give dig lidt af æren!

E-mail: redaktion@dinavis.dk

Facebook: www.facebook.com/DinAvisRanders. Skriv i kommentarfeltet og sæt et billede på.

Vi bringer udvalgte steder i avisen, så følg med hver uge!

Øster Bjerregrav Aktivitetspark er på rekordtid blevet et samlingspunkt for brugere i alle aldre og der kommer flere og flere til, der har opdaget, hvad parken kan byde på.

»Vi har med vilje tænkt det stort, også større end end en by som Øster Bjerregrav normalt kan bære. Ideen er at gøre det så fedt, at vi kan samle hele byen og og være et fantastisk sted for familie-, og street-aktiviteter for borgere fra hele kommunen, ja endda længere væk,« siger Bjarke Havmand Nordentoft, der er formand for foreningen for Øster Bjerregrav Aktivitetspark. Mellem 20-30 frivillige står for at drive parken, de mødes til flere årlige arbejdsdage og har blandt andet bygget parkens nuværende skaterrampe. Flere lokale hjælper til, når de kan finde tiden.

En kæmpe skaterpark med ramper, gelændere og en ‘bowl’ gør skaterparken i Øster Bjerregrav til en af de mere unikke. Du skal til Sønderjylland, eller Sjælland for at finde noget på højde med det. Foto: Kian Johansen

Unikke ramper

Rent faktisk er nogle af street-faciliteterne så unikke, at du som skater skal til Sønderjylland eller Sjælland for at finde lignende ramper og anlæg.

Masser af fonde, sponsorer og Randers Kommune har løbende støttet aktivitetsparken de seneste par år, der er drevet af frivillige. Hastigheden af donationerne og de store samlede millionbeløb, det er blevet til, er fuldstændig kommet bag på Bjarke Havmand Nordentoft, men lytter du på hans engagerede stemme begynder du måske at forstå hvorfor.

Her i løbet af sommeren står anden fase af skater-området færdig, blandt andet med en bowl (et rundt hul af beton, Red.), hvor skatere kan rundere. Der er ramper, hvor løbehjul og skatere kan ’grinde’ – lade deres board eller løbehjul glide henad en glat, modstandsdygtig flade og masser af andre fede ting, hvis du er til løbehjul eller skateboards.

Øster Bjerregrav aktivitetspark

Parklignende areal bag hallen og skolen i Øster Bjerregrav, Blishønevej 33, 8920 Randers.

Madpakkehus på 200m2, krolfbaner, pumptrack område, skaterpark, multibane, to store klatretårne med rutschebaner, klatrenet, en smal bro, gyngestativ, vippe, vippedyr.

Legeplads til de lidt mindre børn, med mindre klatretårn, legetog og ”snurretop. Rundt imellem er der to trampoliner oppe på bakkerne”. Nede af den lille bakke ved siden af, er bevægelsesbjerget, en gymnastisk udfordring, med armgangs stativ, kolbøttestænger, balancebomme mm. og i toppen af bjerget er der to trampoliner.

Rundt i underlaget er der lavet tal og bogstaver, samt simple matematik tegn som +, -, * og / så hjernerne kan trænes imens kroppen arbejder.

På selve bakken er en lille balancebane med nogle ”elefantfødder” og balancebomme, så de mindre børn kan øve deres balance, til de større børn er der etableret 3 ”vippedyr” formet som surfbræt, her er store som små udfordret i at holde balancen.

Ved siden af bevægelsesbjerget er der en løbebane, med mulighed for længdespring i graven, i modsat ende er asfalten udvidet, så der kan spilles basket.

Aktivitetsparken er etableret og lavet af frivillige, og den vedligeholdes af frivillige.

Aktivitetsparken har en forening, ’Foreningen for Øster Bjerregrav Aktivitetspark’, som står for drift og vedligehold. Man kan blive medlem for 100 kroner om året.

»Jeg har selv en søn der skater og jeg har ikke styr på hvor mange timer vi har siddet og kigget på ham, i en område med en skaterbane, der var ikke andet at lave. Her har vi samlet alt muligt spændende lige ved siden af, så resten af familien også har noget at lave. Tanken er, at parken bliver et samlingssted for familier – og så kommer de andre generationer også,« lyder det intenst fra formanden, der har været med siden 2016, hvor arbejdet for alvor gik i gang.

Voksende Street-miljø

Bjarke Havmand Nordentoft er konsulent i DGI til daglig, så han har et tættere forhold til frivillige og kender til alle tankerne bag at få folk ud at dyrke idræt og motion.

»Min opfattelse er, at aktiviteter, som du kan dyrke på gaden, som at køre på løbehjul eller skateboard, er voksende blandt børnene. Det tiltaler dem, at de kan blive bedre lige udenfor døren, når du selv vil. Det er den personlige udvikling der er i højsædet. I skatermiljøet dyrker man dem, der prøver. Man hylder, at du gør forsøget, selvom du ikke lykkedes første gang.«

Skaterparken i Øster Bjerregrav er bygget til at kunne holde i en del år fremover og flere af forhindringerne findes ikke i mere end 100 kilometers omkreds. Foto: Kian Johansen

Den store bonus ved at skabe et miljø omkring street-aktiviteterne gør, at alle andre også kan nyde den store park, selvom man ikke selv dyrker motion på noget plan.

Placeringen bag hallen og skolen og med fodboldbanerne lige bagved, skaber et naturligt samlingspunkt for mennesker med alle mulige slags interesser, selv de unge der dyrker e-sport inde i hallen, er jævnligt ude for at bruge området, for det kræver både energi og balance at kunne spille computerspil.

»Vi har skoleklasser og daginstitutioner fra hele Randers, der er begyndt at komme med busser. Flere holder børnefødselsdage i madpakkehuset som også bruges om aftenen, når de unge mødes og fester lidt. Især skolebørnene smutter forbi efter skole, og også de ældre fra byen kommer her. De spiller blandt andet Krolf, så vi er begyndt at tiltrække alle mulige mennesker, og det er en del af ideen bag.«