Foruden Sparta var Randers Freja Atletik og Motion den eneste klub, der kunne sende mere end en deltager afsted.

Den 1. juli drog to atleter fra Randers Freja Atletik og Motion mod Jerusalem i Israel sammen med det danske juniorlandshold.

Lærke Frost Thygesen og Klara Bjerregaard er de to Randers-piger, som skal repræsentere Danmark på henholdsvis 2000 meter forhindring og 100 meter hæk til U18 EM.

Lærke Frost Thygesen viste allerede i 2021 som 16-årig, at potentialet var der til at kvalificere sig til mesterskabet, da hun ved de vestdanske mesterskaber løb ind i en tid på 7 minutter og 23 sekunder, kun 8 sekunder fra kravet til EM.

Målet for vintersæsonen var derfor klart: at opbygge en form, der kunne skaffe de sidste 8 sekunder samt forbedre sig teknisk på passagerne, så der både blev sparet tid og kræfter undervejs.

I 2000 meter forhindring løbes der på 400 meter rundbane med fire forhindringer på hver omgang, der måler 76 centimeter og skal passeres. Dertil er der en enkelt forhindring, der ligeledes er 76 centimeter, men bliver efterfulgt af en 2,5 meter lang vandgrav.

Vandt turnering

Lærke viste gennem vinteren at formen blev bedre og bedre, blandt andet ved at vinde vinterturneringen for U18-piger i Danmark. Der er en samling af løb fordelt rundt i landet.

Klara Bjerregaard, der kun er 15 år gammel, har for længst slået sit talent fast i de danske ungdomsrækker, hvor hun har flere danske mesterskaber i både hækkeløb, stangspring og længdespring.

Ved indgangen til 2022-sæsonen blev der lagt et fokus på hækkeløb og stangspring, som også udmøntede sig i to guldmedaljer ved de indendørs danske mesterskaber.

Sigtet blev derfor også rettet mod kravene til U18 EM, hvor det i 100 meter hækkeløb lyder på 14,30 sekunder. Da Klara året forinden havde været i en yngre aldersgruppe, men nu var rykket op, betød det samtidigs at hun skulle løbe 100 meter hækkeløb istedet for 80 meter, som hun var vant til, og afstanden mellem hækkene blev også større, hvilket kræver meget tilvænning og træning.

Tildelt wildcard

Ved det store, internationale svenske stævne Världsungdomsspelen sprang Klara 3.60 meter i stangspring, men landede forkert i madrassen og slog sin fod, hvilket fratog hende muligheden for flere spring.

Samtidig slukkede det også drømmen om at løbe næste dagens hækkeløb og klare EM-Kravet, da deadlinen ville være nået inden næste stævne.

Det Danske Atletikforbund troede dog så meget på Klara og hendes evner på hækken, at de valgte at tildele hende et wildcard, og hun var derfor på listen over de U18-atleter der blev udtaget til landsholdet.

Lærke Thygesen løb 2000 meter forhindring den 4. juli, mens Klare Bjerregaard løb 100 meter hæk den 5. juli. Begge løb var efter redaktionens slutning.

sra