Tre steder i Randers Kommune kan du ganske gratis tage hele familien med på et interaktivt eventyr i naturen.

AF CECILIE BISGAARD

Vidste du, at du tre steder i Randers Kommune kan komme med på eventyr?

Med en smartphone i hånden kan du komme med på tre forskellige fortællinger i Doktorparken, på Nordre Fælled og Udbyhøj Lystbådehavn. Du finder historierne i appen Natureventyr, og de er primært målrettet børn i alderen cirka fire til ti år.

»Historierne er bygget op omkring det område, de er en del af. Der er helt sikkert noget til enhver, og det er et hit for børn. Jeg har selv afprøvet alle tre, og jeg kan mærke, at børnene elsker at fordybe sig og være med i eventyret,« siger Jesper Jakobsen, der er projektleder for Bevæg dig for livet Randers.

Gode faciliteter

Hvis du vil på natureventyr, er første skridt at hente appen. Her kan du se en oversigt over, hvor man kan komme på eventyr henne – for det er ikke kun i Randers Kommune, man kan komme med på tur.

Når man så klikker på et af eventyrene, får man en række praktiske oplysninger. Man kan se, hvor lang ruten er, og hvor lang tid eventyret tager. Man kan også se, hvilke faciliteter der er ved den lokation, hvor natureventyret finder sted.

Fakta: Natureventyr i Randers Kommune

’Mysteriet om Ellens mærkelige arm’ i Doktorparken
’Rekrutternes tophemmelige mission’ på Nordre Fælled
’Spådommen om den magiske jolle’ ved Udbyhøj Lystbådehavn
Alle tre eventyr tager udgangspunkt i stedet, hvor det foregår, og desuden er det helt gratis

Til eventyret ’Rekrutternes tophemmelige mission’, der foregår på Nordre Fælled, kan man for eksempel se, at der er et offentligt toilet, legeplads, borde og bænke, samt at det foregår i byen. I Udbyhøj, hvor ’Spådommen om den magiske jolle’ finder sted, kan man se, at der også er et ishus og en badestrand.

»Der er parkering og toiletter ved alle tre steder i Randers Kommune. Og netop de to ting er det vigtigste for børnefamilier,« siger Jesper Jakobsen.

Guidet rundet

Næste step kan man først gennemføre, når man er på den lokation, hvor natureventyret finder sted. Herefter trykker du ”Start eventyr”.

Så bliver du på et kort præsenteret for ruten, som du skal gå, mens du læser eventyret. Når du er tæt nok på det sted, hvor kapitel et starter, kan du trykke på ”Læs kapitel”. Man kan enten selv læse kapitlet højt, eller så kan må få appen til det.

I bunden af hvert kapitel er der en guide til, hvordan man kommer hen til næste kapitel, hvor man kan fortsætte eventyret.

»Man går højst et par hundrede meter, inden man kommer til næste kapitel. Pludselig har man gået to til tre kilometer uden at tænke over det, fordi det er en del af historien. Man bliver simpelthen guidet rundt, og det er rigtigt motiverende for børnefamilier,« siger Jesper Jakobsen.

Fakta: Vi vil bevæge dig

Hvad med, at vi deler vores udendørs favoritsteder med hinanden. Det kunne jo være, at ny inspiration kunne få dig – eller nogen du kender – op af sofaen eller solsengen.
Det er tanken bag Din Avis’ artikler om parker, legepladser og stier.
Måske kunne flere af de kommende sommerdage bruges på at udforske områder, hvor du ikke vidste, at der fandtes små herlige spots og mulighed for nye oplevelser. Der er steder i vores byer, som vi andre ikke kender til.
Stier, parker og legepladser kan jo bruges af de fleste aldersgrupper på vidt forskellige måder. Og tanken bag artiklerne er simpelthen at give dig lyst til at udforske vores områder endnu mere.
Så vi håber, at du vil dele dine favorit-steder. Både så vi kan være stolte af dem, men også så andre kan få en aha-oplevelse.
Hvad er dit favorit-sted? Og hvorfor?
De kommende uger vil vi gerne fortælle om dit favorit-sted, så del endelig med os!
Send et billede og en kort forklaring, hvor du skriver, hvorfor dit favoritsted bevæger dig. Skriv også dit navn på, så vi kan give dig æren!
Send en mail til os på redaktion@dinavis.dk eller fang os på Facebook. Vi hedder Din Avis Randers.
Vi bringer udvalgte steder i avisen, så følg med hver uge!