Frem til årsskiftet kan man parkere gratis i tre timer på de godt 440 parkeringspladser ved Randers Regnskov.

Det bliver gratis at holde i de første tre timer på de godt 440 parkeringspladser ved Randers Regnskov, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

»Det skal være let at finde en ledig parkeringsplads tæt på midtbyen, og vi har netop sat et nyt parkeringssystem i drift, hvor man blot skal følge skiltene til de ledige pladser. Nu indfører vi derudover tidsbegrænset gratis parkering ved regnskoven i december. Det gør vi for at frigøre flere pladser blot få minutters gang fra den magiske jul i Randers Midtby,« siger Frank Nørgaard, der er formand for miljø- og teknikudvalget.

Muligheden gælder frem til årsskiftet.

For at parkere gratis skal man huske at tjekke ind på p-automaterne som normalt. Det er altså ikke nok blot at sætte p-skiven. Når man har tjekket ind, er de første tre timer gratis, hvorefter parkeringen fortsætter til normal takst på 12 kroner i timen, indtil man tjekker ud.

Hidtil har det været muligt at holde gratis hele døgnet på en del af pladserne ved Randers Regnskov, og disse pladser er især optaget af pendlere, der arbejder i byen. Ved at indføre en betaling efter tre timer skal pendlere i stedet holde på p-pladserne ved for eksempel Gasværksgrunden eller Brotoften for at parkere gratis hele dagen – ligesom det er tilfældet i sommermånederne, hvor der er betalingsparkering på hele regnskovens p-areal for at frigøre pladser til turister.

Fra januar 2024 vil det igen være muligt at parkere gratis på parkeringspladserne nord for jernbanesporet ved regnskoven hele døgnet, mens der indføres betaling på normale vilkår på de øvrige pladser.

Muligheden for gratis parkering i år blev besluttet af miljø- og teknikudvalget på mødet 28. november.