I december sidste år døde en 43-årig mand, efter han blev stukket en enkelt gang med kniv i en lejlighed i Randers.

En 38-årig mand blev torsdag eftermiddag ved retten i Randers idømt otte års fængsel for at have udøvet vold med døden til følge, da han sidste år stak en 43-årig mand med et knivstik. Det skete natten til fredag 3. december sidste år, hvor i alt tre mænd havde befundet sig i en lejlighed på Pontoppidansgade i Randers C i tiden op til knivstikkeriet.

»Jeg er meget tilfreds med rettens dom, og at den tiltalte nu kan se frem til en passende fængselsstraf, ser jeg kun som værende positivt,« siger senioranklager Jakob Beyer i en pressemeddelelse.

Retssagen blev behandlet som en tilståelsessag, da den tiltalte i forvejen havde erkendt at have begået voldshandlingen, der førte til den 43-årige mands død. Han tilstod igen torsdag ved retten i Randers.

Ikke til at redde

Da politiet og redningsmandskab ankom til lejligheden i Randers den nat i december, fandt de den 43-årige mand liggende med livstruende skader. Hans liv stod ikke til at redde trods forsøg på hurtig førstehjælp.

I den efterfølgende efterforskning fandt politiet frem til, at en på daværende tidspunkt 39-årig mand i lejligheden intet havde haft med sagen at gøre, og den dræbte var kun blevet stukket med et enkelt knivstik af den sidste mand i lejligheden – den nu 38-årige, som torsdag blev kendt skyldig i sagen.

»Vi kunne rimelig hurtigt i sagen konkludere, at den 38-årige mand havde handlet på egen hånd i forbindelse med knivstikkeriet, og der ligger et stort og grundigt efterforskningsarbejde bag sagen, som har været med til at føre til en opklaring. Derfor er jeg også meget glad for, at den tiltalte nu har fået en passende straf for sin gerning,« siger anklageren.

Den 38-årige mand udbad sig betænkningstid efter at have modtaget sin dom i forhold til om han vil anke sagen til landsretten, og derfor sidder han fortsat varetægtsfængslet.

ceb