Parret har været efterlyst i mere end en måned.

AF JØRGEN ROSENGREN

To personer har været forsvundet siden 5. april – og er siden blevet efterlyst med både navne og billeder.

Nu er der nyt i den sag, oplyser Østjyllands Politi. 

De to, en 44-årig mand og en 49-årig kvinde, er mistænkt for at stå bag et indbrud i en villa i april, hvor de forsøgte at stjæle skydevåben.

Østjyllands Politi fik dengang en anmeldelse om, at to personer havde brudt ind på en adresse i Spentrup, og kort efter fik en patrulje øje en bil i området. 

Da bilisten ikke ville standse, førte det til en biljagt ad flere landeveje og gennem mindre byer, inden patruljen mistede bilen af syne omkring Havndal. 

Lidt senere fandt en anden patrulje bilen holdende på en blind vej i Havndal. En hundepatrulje gik spor og fandt den 44-årige og den 49-årige, der lå og gemte sig i et mindre skovstykke. 

De to blev anholdt 2. april og sigtet for indbruddet i Spentrup, hvor de ifølge sigtelsen stjal flere værdigenstande og forsøgte at få fat i geværer og rifler, der befandt sig i et våbenskab. 

Dagen efter blev begge fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor dommeren vurderede, at der ikke var grundlag for at varetægtsfængsle dem, og de blev derfor løsladt. 

Den kendelse kærede anklagemyndigheden til Landsretten, der 5. april besluttede, at kvinden og manden skulle varetægtsfængslet. 

Det voldte dog noget besvær at få de to bag tremmer, og 9. maj blev de så efterlyst i offentligheden. 

Nu er der altså nyt i sagen.

Meldte sig selv

Onsdag aften har de to personer meldt sig til politiet – og efterlysningen er nu ikke længere aktuel.

Hvordan de to personer hører sammen, har det ikke været muligt af få svar på. 

»Vi informerer ikke om de to personers relation til hinanden,« har Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, tidligere sagt til Lokalavisen.dk.

Han vil heller ikke komme nærmere ind på, om de to i forvejen var kendt at politiet.