Stedet har ifølge ejeren opnået den ønskede effekt.

Citathistorie: TV2 Østjylland

Det vakte opsigt, da Water & Wellness i Randers tilbage i februar meldte ud, at de fremover ville have uniformerede vagter til at gå rundt i wellness-området og i svømmehallen.

Tiltaget kom efter en periode, hvor nogle personer – primært yngre mænd – havde skabt uro, været højtråbende og verbalt aggressive både over for andre gæster og de ansatte, som ikke havde lyst til at gå i rette med nogen.

Her tre måneder senere fortæller medejer og direktør Michael Stensgaard til TV2 Østjylland, at vagterne har haft den ønskede effekt, hvorfor man pt. ikke har planer om at droppe dem igen.

»Mange har tilkendegivet over for os, at de er glade for at mærke den ro, vagterne skaber. Vi vidste godt, at det var et noget atypisk tiltag, men det var simpelthen nødvendigt, og jeg glæder mig over at se, at det virker efter hensigten. Folk skal kunne komme her og være trygge, og det kan de nu,« siger Michael Stensgaard.

Forskellige tidspunkter på døgnet

Vagterne er der af strategiske årsager på forskellige tidspunkter af døgnet, og kunsten for dem er – som direktøren beskriver det – at være så anonyme som muligt. Man skal egentligt helst ikke lægge mærke til dem.

»Jeg var selv i svømmehallen som almindelig gæst forleden, så da fik jeg lejlighed til at se, hvordan folk reagerede på vagten. Han går stille rundt og holder øje, taler lidt med folk eller svaber gulvet. Nogle enkelte gange har vagten bedt nogen om at dæmpe sig, men den præventive effekt er meget tydelig. Det gør mine medarbejdere trygge, og kunderne slipper for at få en dårlig oplevelse, fordi andre er højtråbende og urolige,« siger Michael Stensgaard.

Han tilføjer, at det selvfølgelig havde været rart helt at kunne droppe vagterne igen, men det ligger altså bare ikke i kortene lige nu.

»Indtil videre gør vi det på den her måde. Forhåbentlig kan vi engang i fremtiden klare os på normal vis, men vi oplever et stigende antal kunder lige nu, og derfor er vi nødt til at sikre, at alle så også får en god oplevelse. Det bidrager vagterne til, og derfor beholder vi dem,« fastslår Water & Wellness-direktøren.