Der er indført afbrændingsforbud op til Sankt Hans. Det betyder nul bål i Randers.

Der bliver ingen bål til Sankt Hans her i Randers. Og i øvrigt skal du passe på med åben ild i den kommende tid.

Det oplyser Østjyllands Brandvæsen og Beredskab & Sikkerhed, der har indført afbrændingsforbud i Randers, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Aarhus, Skanderborg, Odder og Samsø kommune.

Det skete mandag klokken 12 og forbuddet trådte i kraft fra tirsdag 20. juni.

Heksen reddet

Forbuddet indføres ud fra en vurdering af tørkeindekset, vejrprognoser og en risikovurdering i forhold til beredskabernes kapaciteter.

I skrivende stund mandag ser det ikke ud til at forbuddet på nogen måde bliver ophævet inden Sankt Hans.

Dermed er hekseafbrændingen ikke mulig i Randers og omegn.

»Forbuddet er gældende indtil videre og forventes ikke ophævet i forbindelse med Skt. Hans,« skrives der i pressemeddelelsen.

Flere arrangører af Sankt Hans bål i Randers har dog oplyst, at der stadig afholdes et arrangement, selvom der ikke brændes bål af.

Ifølge en liste fra Danske Beredskaber, så er det kun på Sjælland, at der for øjeblikket ikke er indført afbrædningsforbud.

Der er stadig fejringer uden bål

Båltalen i Tronholmparken bliver en Sankt Hans-tale, når den kendte sportskommentator og radiovært fra DR, Morten Hausborg indtager scenen kl. 20.45. Musikken bliver leveret af Langås festorkester Stationspumaerne.

Arrangementet i Tronholmparken begynder klokken 20, hvor Borgmester Torben Hansen byder velkommen.

På Nordre Fælled bliver sankthansbålet erstattet af en majstang, der bliver lavet i fællesskab med de fremmødte. Kunstner, Kirstine Roepstorff holder tale og indvier det nye kunstværk “Au Natura Bibliotek” kl. 19.45.

Derefter hejses majstangen og Skt. Andreas Kirke s juniorkor synger midsommeren ind.

Afbrændingsforbud. Du må ikke:
Bruge kulgrill, heller ikke på egen/privat grund eller på offentlige arealer.
Ryge i naturen på offentlige/fælles grønne områder med græs, planter og anden beplantning, fx græsarealer, boldbaner, parker, vejrabatter mm., eller fx i skove og plantager, på strande, heder, marker og lign.
Tænde bål og bruge åben ild udendørs, herunder også Pyroteknik og fyrværkeri.
Bruge apparater/genstande der skaber gnister, gløder eller flammer udendørs .
Erhvervsmæssige aktiviteter er tilladt, men rygning, optænding af bål og brug af ukrudtsbrændere følger ovennævnte forbud.