KIAN JOHANSEN; REDAKTØR DIN AVIS

Danmarks Indsamling finder sted 4. februar på Værket i vores lille Randers.

Hele Danmark samler ind til verdens sårbare børn og der er i denne tid en del lokale tiltag i gang for at skaffe penge.

Du kan blandt andet købe donerede habitter og deltage i fællessang og så har elever fra Munkholmskolen bagt fastelavnsboller med flere kendte tidligere og nuværende deltagere i DR 1’s Den Store Bagedyst. Det gav 75.000 kroner fra Verdo til den gode sag.

Du kan også give en bid af kagen til de trængte børn i hele verden. Der er desværre nok trængte at tage af, med krigen i Ukraine, tørke på Afrikas Horn og i de områder, hvor børn ikke har de samme vilkår som i Danmark.

Heldigvis nævnte ingen af de børn fra 5. klasse, som Din Avis talte med i Stevnstrup i torsdags, noget om trængte børn og at det var synd for dem. Det var slet ikke i deres tanker og heller ikke en verden de selv oplever.

Vi har det rimelig godt i Randers og de fleste af os har det, som vi har behov for, både på det personlige plan og på det materielle plan. Der er altid plads til forbedringer i vores samfund, vores by, vores kommune.

Men målt op mod en stor del af verdens fortrædeligheder og hvordan børn har det i andre lande, så burde vi ikke være utilfredse. I det lys er vores problemer tæt på at være meget små.

Så vi kunne godt give en lille bid af kagen til de børn der trænger – en del mere end vores børn gør.