Randers har slået rekord og skabt det største lokale indsamlingsbeløb i Danmarks Indsamlings historie. Det afslørede borgmester, Torben Hansen, i indsamlingsshowet på DR1 i lørdags.

»Det er et fremragende resultat. Tusind tak til erhvervslivet og de mange organisationer, privatpersoner og børn, der har gjort en indsats for at samle ind. Udover donationer har de planlagt løbe- og gåture, lavet kunst, smykker og møbler, arrangeret koncerter og meget mere, og nu ser vi resultatet af deres hårde arbejde. Dette er endnu et eksempel på, at vi kan noget helt særligt i Randers, når vi løfter i flok,« lød det fra borgmester, Torben Hansen ifølge en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

I hele januar og lidt til har lokale virksomheder, foreninger, institutioner og privatpersoner doneret og skabt aktiviteter for at samle ind til Danmarks Indsamling, der i 2023 er til fordel for verdens sårbare børn.

Erhvervslivet i Randers Kommune har doneret mere end 1 mio. kr. til indsamlingen, og kommunens folkeskoleelever har gået yderligere over 1 mio. kr. ind via Novo Nordisk Fonden. Dertil er der blevet samlet ind gennem en række events, auktioner og salg af bl.a. pins for Danmarks Indsamling, møbler, vaser, armbånd, habitter mm.

Det samlede beløb på 2.587.488 kroner er det største, en by har samlet ind i Danmarks Indsamlings historie.