Fadøl, taler og smil da Von Hatten blev indviet.

KIAN JOHANSEN

Godt 18 millioner kroner har det kostet at istandsætte Von Hatten bygningen på Von Hattenstræde 7, der i årtier har huset det kendte værtshus og spillested i Randers.

Og det blev markeret i lørdags, hvor Fonden til Bevarelse af Gamle Bygninger i Randers Kommune havde indbudt stamgæster, borgmester, embedsfolk og alle involverede i byggeprocessen. Og så naturligvis de helt almindelige nysgerrige borgere.

Værtshuset var proppet i lørdags, da man markerede at bygningen på Von Hattenstræde 7 næsten er færdigrenoveret, efter 18 millioner kroner og to-tre års arbejde. Foto: Kian Johansen

Værtshuset Von Hatten i den nederste del af bygningen har stået renoveret et stykke tid og Sverri Blaabjerg, der betegner sig selv som stamgæst var ganske godt tilfreds.

»Det bliver 8 ud af 10 for at genskabe stemningen. Her er jo lyst og dejligt. Og møblerne passer jo til et brunt værtshus. Så det er som det skal være,« lød det tilfreds fra manden, der selv har drevet værtshus, Troubadouren på Glentevej der lukkede i 2020, efter at Fakta rykkede ind på grunden.

»Den får kun 8 ud af 10, fordi scenen virker lidt lille og stålbroerne til lys og udstyr ude i siden ser lidt fesen ud. Arjj, det er fordi jeg selv har et pænere sæt liggende, jeg gerne ville have haft solgt til dem. Det ser mere professionelt ud,« griner den tidligere værtshusholder.

Værtshuset ligner næsten sig selv, kunne flere af gæsterne konstatere. Foto: Kian Johansen

Tak til fonde og styrelse

Smil var der også fra Henri Amsler, der i spidsen for Fonden til Bevarelse af Gamle Bygninger. Han har ikke tal på, hvor mange timer der er brugt på projektet. Han fik en speciel tak fra sin egen formand Karen Smed, der også fik rettet en tak til både kommune, Slots-og Kulturstyrelsen, fondene og alle de andre involverede. Især A. P. Møllers Fonds milliongave i 2021 gav det hundedyre renoveringsprojekt vinger.

Henri Amsler fra Fonden til Bevarelse af Gamle Bygninger i Randers var stolt og glad over renoveringen af Von Hatten-bygningen. Foto: Kian Johansen

Projektet har stået på i godt 10 år.

»Nu mangler vi kun lidt mindre istandsættelse. Vi skal have lejet førstesalen ud. Der skal være plads til unge og noget de brænder for. Og så har vi et par lejligheder i toppen der skal findes lejere til,« lød det fra Henri Amsler.

Til gengæld går der et stykke tid, før fonden igen kaster sig over et renoveringsprojekt af et bevaringsværdigt hus i Randers.

»Nu skal vi lige have pusten igen,« smilede den pensionerede stadsarkitekt.