Det Gamle Æggepakkeri i Jernbanegade 12A er efter en omfattende renovering nu klar til at tage hul på et nyt erhvervskapitel.

På trods af, at den smukke gamle bygning fra 1923 trængte til en kærlig hånd, faldt de to partnere i Reeholm & Bredahl, Jakob Keller og Kristen Skipper, fuldstændigt for bygningens charme, og de så med det samme mulighederne i den historiske bygning.

»Vi kunne have bygget nyt, men vi ville hellere genanvende en historisk bygning med den charme, den har. Ved at renovere bygningen er vi med til at værne om Randers’ historie, og den tanke passer rigtig godt med vores værdier i virksomheden,« fortæller ingeniør Jakob Keller, der har været medejer af Reeholm & Bredahl siden 2010.

Den 100 år gamle bygning i Jernbanegade har haft mange liv, men i dag står den som et flot eksempel på en bæredygtig renovering, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken materialevalg, indretning eller belysning.

»Vi har skrællet ind til det oprindelige med fritlagte bjælker og søjler for at dyrke bygningens originalitet, og så har vi tænkt bæredygtighed og energioptimering ind i alt. Det er i nogle tilfælde dyrere løsninger, men det har været en vigtig prioritering for os,« siger Jakob Keller.

Dansk Fitness holdt til på Jernbanegade 12A i 13 år. Indehaver Niels Rasmussen lod sig erklære konkurs sidste år og lukkede før sommerferien. Med i overvejelserne dengang var også, at ejeren af Det Gamle Æggepakkeri havde valgt at opsige lejemålet til årsskiftet 2023.

’Vi løber i Randers’ havde siden løbeklubbens opstart holdt til i Dansk Fitness og havde endda fået indrettet et klublokale, og selvom klubben blev tilbudt at kunne blive i en eller form, dog ikke med klublokale, så valgte man at flytte til ’Sej og Stærk’ på Industrivej 12, efter få måneders uvished.

Reeholm & Bredahl flyttede ind sidst i marts, men de godt 20 medarbejdere fylder ikke hele huset, og derfor er stueetagen lejet ud til virksomheden Grafikr.

Der er blevet skrællet ind til det oprindelige i Det Gamle Æggepakkeri med fritlagte bjælker og søjler. Pressefoto