Politiet advarer om underlige svindelopkald og beder dig anmelde det, hvis du får et.

Du bliver ringet op af et dansklignende nummer, og når du taget telefonen, siger en mærkværdig robotagtig stemme, at dit kreditkort er blevet benyttet til mistænkelige transaktioner, og det bliver nu undersøgt.

Har du modtaget den form for opkald, så er du ikke den eneste. For tiden er en hel del danskere over hele landet udsat for det, der selvfølgelig er et forsøg på svindel, og det er blevet bemærket hos politiet.

»Vi modtager for tiden en del henvendelser fra bekymrede borgere, der er blevet ringet op fra et vellignende dansk telefonnummer og forsøgt svindlet. Opkaldet kommer fra en robotlignende engelsktalende stemme, der udgiver sig for at være fra politiet,« skriver politiet på X – det sociale medie, der tidligere hed Twitter.

Stemmen i røret beder om, at man undervejs skal taste forskellige numre, og det sker i et forsøg på at franarre dig dine penge og personlige oplysninger, fastslår politiet.

»Opkaldet kommer ikke fra os, og vi opfordrer til, at man straks lægger røret på, hvis man bliver ringet op af en lignende stemme. Der er med stor sandsynlighed tale om såkaldt ’spoofing’, hvor udenlandske svindlere ændrer visningen af deres eget nummer til et tilfældigt dansk nummer. På den måde ser det ud som, man bliver ringet op fra et dansk nummer, selvom opkaldet kommer fra udlandet.«

Hvis man er blevet franarret oplysninger, så opfordrer Østjyllands Politi til, at man hurtigst muligt tager kontakt til sin bank og får spærres sine konti.

»Hvis du modtager et nyt opkald, skal du smække røret på. Vi opfordrer til, at du anmelder det til os, hvis du er blevet udsat for spoofing.«

ddp