Skolen er ikke det eneste sted, hvor det regner ind. Ejendomsservice er derfor nødt til at prioritere de midler, de har, og indtil videre er pengene altså brugt andre steder.

AF CECILIE BISGAARD

Det er ikke noget nyt, at det regner ind på Nørrevangsskolen. I hvert fald ifølge skolebestyrelsesformanden Jan Rasmussen.

»Jeg har haft børn på skolen siden 2010, og dengang regnede det også ind. Jeg har været med i skolebestyrelsen siden 2016, og i al den tid har vi snakket om det. Der har været reparationer indimellem, men det har været lappeløsninger. Det holder ikke i længden,« har han tidligere sagt til Din Avis.

Så det store spørgsmål er: hvorfor er der ikke blevet gjort noget tidligere?

Det regner ind flere steder

Ifølge Randers Kommunes direktør for Udvikling, Miljø og Teknik, Jens Heslop, handler det i høj grad om prioritering.

»Vi har en halv million kvadratmeter under tag, som vi skal vedligeholde. Vi laver løbende prioriteringer på tværs af alle vores bygninger over, hvor vi skal lave større vedligeholdelsesarbejde. Desværre er det sådan, at der er nogle steder, hvor vi ikke kan komme i gang på det tidspunkt, som vi gerne vil, på grund af de midler, som vi har til rådighed,« siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Kommunens prioriteringer

Ifølge Jens Heslop, direktør for Udvikling, Miljø og Teknik i Randers Kommune, har Ejendomsservice mellem 35 og 40 millioner kroner årligt til vedligeholdelse af kommunale bygninger.
I alt har Randers Kommune over 500.000 kvadratmeter bygninger, som skal vedligeholdes. Derfor er Ejendomsservice nødt til at prioritere sine opgaver på tværs af mange kommunale afdelinger.
I 2022 er pengene blandt andet brugt på Kulturhuset, Svaleparken, Grønhøjskolen, Rismølleskolen, svømmehallen på Tirsdalens Skole, Børnehuset Harridslev og Østervangsskolen.
I år er planen at bruge penge på blandt andet Tirsdalens Skole, Langå Skole, Familiecentret, Havndal Børneby, Munkholmskolen og de fortsatte projekter på Kulturhuset og Tirsdalens svømmehal.

»På Laksetorvet (hvor de kommunale medarbejdere i forvaltningen og dermed ham selv sidder, red.) regner det også ind. Vi stiller spande frem, når det for alvor regner. Det indgår også i vores tværgående prioritering.«

Direktøren fortæller, at man fra forvaltningens side især prioriterer bygninger, der huser børn, højt.

»Men vi har en kæmpe bygningsmasse og mange gamle skoler og gamle dagtilbud. Jeg er helt med på, at skolebestyrelsen på Nørrevangsskolen er utilfreds. Det kan jeg sagtens forstå. Jeg kan godt forstå deres frustrationer. Men vi er nødt til at bruge vores budget, hvor det er til mest nytte,« siger han.

Altid noget fra højre

Nørrevangsskolen er derfor ikke et enkeltstående tilfælde. Kommunens Ejendomsservice har kun de midler til rådighed, som de har, og dem forsøger de ifølge Jens Heslop at fordele bedst muligt.

»Nørrevangsskolen kommer vi til. Her i maj måned lægger vi sagen op til politikerne, hvor vi viser, hvordan vi har valgt at prioritere de cirka 35 millioner kroner, vi har om året til større vedligeholdelsesprojekter. Vi prioriterer det, som vi har teknisk mulighed for at gøre, og så kommer der altid noget ind fra højre,« siger han.

»Jeg kan sagtens forstå, at skolebestyrelsen er utilfreds. Men vi er nødt til at bruge vores budget, hvor det er til mest nytte,« siger Jens Heslop, direktør for Udvikling, Miljø og Teknik. Foto: Randers Kommune

Han giver et par eksempler på projekter, som Ejendomsservice har valgt at prioritere højere end skaderne på Nørrevangsskolen.

»Rent sikkerhedsmæssigt var vi nødt til at skifte en eltavle fra 1960 på Rismølleskolen. Svømmehallen på Nørrevangsskolen er vi også nødt til at prioritere. Og da vi først begyndte at pille klinkerne af i svømmehallen på Tirsdalens Skole, fandt vi ud af, at alle klinker skulle skiftes. På en anden skole har vi også haft en hel tagudskiftning, så der er andre steder, der har de samme udfordringer. Der dukker hele tiden noget op,« siger direktøren.

Her er penge brugt

Jens Heslop fortæller, at de store projekter, som man i 2022 prioriterede højere end blandt andet Nørrevangsskolen var Kulturhuset – et projekt, der stadig er i gang. Taget er ved at blive skiftet, og indgang, trapper, toiletter og grågård er ved at blive renoveret.

Derudover var der en vandskade på Børnehuset Toftegaard i Assentoft, udskiftning af vinduer på Grønhøjskolen i Øster Tørslev, udskiftning af taget på plejeboliger i Svaleparken (også i Assentoft), et nyt tag på Rismølleskolen, genopretning efter rotteskader ved Børnehuset Harridslev, en støttemur ved Østervangsskolen, den omtalte svømmehal på Tirsdalens Skole samt flere små og store projekter.

Flere steder er fugerne helt væk, og elever har været nødt til at skifte plads, fordi de fik vand i hovedet, når det regnede. Foto: Cecilie Bisgaard

Direktøren oplyser, at der i 2023 fortsat vil være udgifter til Tirsdalens svømmehal og Kulturhuset. Derudover skal Nørrevangsskolens svømmehal som sagt også renoveres. Asbesttag på Tirsdalens Skole og Langå Skole skal udskiftes, og der skal også et nyt tag på Familiecentret. Havndal Børneby skal også renoveres i år, og Munkholmskolen i Stevnstrup skal have nye pergolaer. Også i år kommer der flere store og små projekter til.

Blandt andet skal der bruges cirka 250.000 kroner på Nørrevangsskolen. Det drejer sig om indmurede tagnedløb, der giver problemer, oplyser Jens Heslop.

Din Avis har i en uge forsøgt at få en kommentar fra skolechef Carsten Fredslund Andersen, men det er ikke lykkedes.