3F-næstformand kalder den lokale indsats en succes.

AF CECILIE BISGAARD

Jobpatruljen har igen i år i sommerferien været forbi randrusianske virksomheder med unge fritidsarbejdere ansat. Det fortæller næstformand i 3F Randers og koordinator for Jobpatruljen i Randers Jan Guldmann.

»Det har været en succes, for vi har ikke oplevet noget alarmerende. Og så er vi blevet taget godt imod af arbejdsgiverne. Vi har mange arbejdsgivere, der er meget interesserede i at snakke med vores jobpatrulje, og de vil gerne vide, hvad resultatet blev. De vil gerne have, at de som arbejdsgivere overholder reglerne, og at de unge føler sig glade og trygge i deres job,« siger han.

Ifølge næstformanden var Jobpatruljen forbi omkring 250 steder i Randers. Det var dog ikke alle, der havde unge ansat i fritidsjob, og andre steder havde de unge fri. Derfor var det kun cirka 50 af stederne, hvor de fik en snak med de unge ansatte.

Konklusion var som sagt, at de ikke oplevede noget alarmerende eller alvorlige ulykker. En håndfuld sager bliver dog givet videre til fagforeningerne, der skal tjekke op på dem. Det er blandt andet sager, hvor de unge arbejder for mange timer eller ikke får tillæg for aftenarbejde.

»Det er ting, der kan og skal løses, og når vi er der igen næste år, skulle vi gerne se, at der ikke er nogle problemer i det,« siger Jan Guldmann.

Ikke alle melder sig syge

Da der som sagt ikke var noget alarmerende, var det mest i småtingsafdelingen, at Jobpatruljen fandt noget at komme efter.

»Resultatet var egentlig som forventet. Mange har ikke prøvet at være syge, så de ved ikke, om de får løn under sygdom, men nogle har oplevet, at de ikke får noget. Og der er faktisk lovgivning på området. Hvis du som ung har et vist antal timer, så skal du have løn under sygdom på samme måde som voksne,« siger Jan Guldmann og indskyder:

»I stedet for at melde sig syg, så bytter de deres vagt. Og det er klart, at hvis man selv bytter sin vagt, så kan man ikke melde sig syg og få løn under sygdom. Men vi siger til dem: ’I skal ikke finde afløsere – det skal jeres forældre jo heller ikke, når de bliver syge’.«

3F-næstformanden tror dog ikke, at arbejdsgiverne bryder reglerne med vilje. Han understreger, at han tror – og håber – at det skyldes uvidenhed om de unges rettigheder som fritidsjobbere.

»Jobpatruljen handler ikke om at hænge en arbejdsgiver ud. Det handler om at give de unge gode og trygge vilkår, og hvis der er noget, så bliver der rettet op på det. Så er vi godt tilfredse. Jeg tror, at også mange arbejdsgivere ser Jobpatruljen som et vigtigt element,« siger han.

Forældre skal vide det

Ifølge Jan Guldmann er der stadig plads til forbedringer.

»Arbejdsgiverne har nogle unge fritidsjobbere til den halve pris af voksne – og i dag laver de voksenarbejde. De betjener kunder og sidder ved kassen. Og når det er halv pris, jamen så er der også nogle begrænsninger,« siger han.

Andre problematikker, som Jobpatruljen stødte på i Randers, var for mange arbejdstimer, tunge løft, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger og betjening af maskiner, som man skal være minimum 18 år for at bruge.

»Det er vigtigt, at de unges forældre også ved de her ting, så de kan rådgive dem. Mange ting er bestemt ved lov, så det er uafhængigt af, hvilken overenskomst der er på arbejdspladsen,« siger 3F-næstformanden, inden han afslutter:

»Den største succes er, når vi møder unge, der her det godt, og som er glade for deres job. De vil gerne blive, hvor de er, fordi de har det godt socialt, og de synes, lønnen er ok. Det, synes vi, er en indikation på, at det går godt, og at arbejdsgiveren tager sig af sine medarbejdere.«