Basketballspillerne fra Randers Cimbria besøgte Dragonparken for at vise de unge ukrainere basketballspillet.

Dragonparken er hjem for 120 fordrevne ukrainske voksne, unge og børn. En mandag før sommerferien emmede Dragonparkens gård af liv, da basketballspillerne fra Randers Cimbria var forbi for at undervise i basketball.

Mike Nielsen er forretningsfører for Randers Cimbria, og han er glad for at vise de unge ukrainere, at de er velkomne hos dem.

»Sport kan være et frirum i hverdagen og give nogle smil på læben. Som klub favner vi bredt, og vi hjælper gerne med at give nogle gode oplevelser,« siger han i en pressemeddelelse.

I løbet af foråret har de ukrainske børn og unge også prøvet at dyrke volleyball, tennis, cheerleading, boksning og parkour. Det er foregået en gang om ugen i skoletiden i den ukrainske klasse på Østervangsskolen og de to ukrainske klasser på Nørrevangsskolen.

Kyrylo Feniuk går i skole på Østervangsskolen og bor i Dragonparken. Han er en af de ukrainerne, som har fået en smagsprøve på dansk foreningsidræt.

»Det er sjovt at spille basket. Men jeg kan bedst lide gymnastik og svømning,« siger Kyrylo Feniuk om introduktionen til basketball.

Han håber på at starte til svømning i en af de lokale svømmeforeninger.

En del af fællesskabet

Introduktionen til dansk foreningsliv er en del af et samarbejde mellem Randers Kommune og DIF get2sport, som finansierer indsatsen. Indsatsen skal få flere børn og unge, som kommer fra trange kår, til at tage del i foreningslivet og derigennem øge deres trivsel.

»Når man går til en fritidsaktivitet, kan det gøre hverdagen meget sjovere. Og det kan man godt have brug for, når man er i et helt nyt land og flygtet fra krig. Derfor inviterer vi de unge ukrainere indenfor i foreningerne, så de kan se, at de også kan være en del af fællesskabet,« siger Jesper Jakobsen, som er projektleder af Bevæg Dig For Livet i Randers Kommune.

Der er også økonomisk hjælp at hente. Børn og unge op til 18 år kan få tilskud til kontingent og udstyr hos Randers Kommunes Fritid For Alle-indsats.

gs