Hun bruger seks-otte timer dagligt på dans og har lige vundet VM i disko. Mød Line Lund Olesen, som med egne ord er lidt af en ‘dansenarkoman’.

AF CHRISTINA S. JOHANSEN

Hvis du siger Danse-Line i Ulstrup og omegn, så ved nærmest alle, hvem der er tale om. Dans i Ulstrup er nemlig synonym med 24-årige Line Lund Olesen, som i dag bor i Randers.

Hun oprettede sine første to hold i Ulstrup Idrætsforening for omkring ni år siden. Det er nu vokset til ti hold efter sommerferien – og hun underviser selv på dem alle. Det i sig selv er en præstation og en artikel værd. Oven i dette har Line Lund Olesen netop vundet VM for andet år i træk med diskoholdet Reckless fra danseskolen DK-Dans i Vejle.

»Det var så fantastisk. Det var slet ikke til at fatte, at vi kunne gøre det igen. Jeg kan ikke forestille mig noget vildere,« siger danseren.

Reckless vandt VM i Tjekkiet i kategorien ’voksne lille gruppe’.

Artiklen fortsætter under billedet

Line Lund Olesen (nummer to fra højre) har netop vundet VM for andet år i træk med diskoholdet Reckless fra danseskolen DK-Dans i Vejle. Pressefoto

Gik amok i dans

Hun kalder sig selv for ’dansenarkoman’ og bruger omkring seks-otte timer dagligt på dans – enten ved at forberede sig, undervise eller selv danse.

Ud over de snart ti hold i Ulstrup underviser hun på seks dansehold i fitnesscentret Sej og Stærk i Randers. Derudover er hun personlig træner blandt andet for elitedansere men også hr. og fru Danmark.

I dag lever hun altså af dansen og er lykkelig for, hvordan hendes liv er endt ud. Den helt vilde danseinteresse udsprang ellers af en hård skolegang.

»Skolen var ikke det fedeste rent bogligt. Det, som andre brugte en halv time på at lave, brugte jeg tre timer på,« siger Line Lund Olesen.

Artiklen fortsætter under billedet

Line Lund Olesen har vekslet mellem disko og showdance. Til efteråret stopper hun dog med disko på eliteplan. »Min krop er slidt og ødelagt,« forklarer hun. Privatfoto

Så da hun som 12-årig fattede interesse for dans og fandt ud af, at hun er ret god til det, så kastede hun hovedkulds alle sine kræfter i det.

»Jeg blev mega bidt af det. Jeg var decideret dansenarkoman. Hende, der altid dansede i frikvartererne. Det var det, jeg fandt min identitet i, for det her kunne jeg finde ud af. Og det blev jo så startskuddet til der, hvor jeg er i dag,« siger danseren, der først som 16-årig fik konstateret, at hun er ordblind.

Efter folkeskolegangen i Ulstrup forsøgte hun at gå i gang med en erhvervsuddannelse, men da hun ikke fandt en praktikplads, droppede hun det.

»Der vidste jeg også, at jeg var træt af at gå i skole, så jeg valgte at gå amok i dans. Jeg ville tage alle de sabbatår, jeg havde lyst til, og bare danse røven ud af bukserne,« siger hun og tilføjer:

»Og så fandt jeg alt det arbejde, jeg kunne, indenfor fitness og danseverdenen.«

Hvad er det, som dansen giver dig?

»Jeg bliver bare glad, og har man en lortedag, kan det altid danses ud.«

Elsker at undervise

Da avisen besøger Line Lund Olesen, er der Dance Camp i Ulstruphallerne – en sommerskole på fire dage. Det meste af tiden står Line Lund Olesen alene i front for 80 elever fra tredje klasse og op til 18 år – og der er ingen slinger i valsen. Eleverne lytter og retter ind – i hvert fald under avisens besøg.

Line Lund Olesen er da også vant til at undervise alle aldersgrupper og alle niveauer: Fra de helt små på mgp-holdet, hvor rollinger helt ned til tre år giver den gas med diskolys og spejlkugle, til en flok voksne damer på motionsholdet.

Artiklen fortsætter under billedet

Da Lokalavisen Favrskov besøger Line Lund Olesen, er der Dance Camp i Ulstruphallerne. Det meste af tiden står Line Lund Olesen alene i front for 80 elever, og der er ingen slinger i valsen. Foto: CSJ

Fælles for alle hold er, at der bliver danset showdance. Og hvad er så det? Forestil dig en musikvideo med en popmusiker – dét er showdance.

»Jeg bliver simpelthen så glad, fordi jeg ser andre blive glade. Nogle af de her piger har jeg jo kendt, siden de var helt små og blev passet af min mor, som er dagplejer. Så begyndte de på mit mgp-hold, og nu er de store piger på vej ud i verden. Det her er en lille dansefamilie, og jeg føler lidt, at det er mine børn alle sammen.«

Det er oplagt at tænke, at du bør have din egen danseskole. Har du planer om det?

»Det er helt klart oplagt, men lige nu? Nej. Jeg skal ikke kunne sige, hvordan det ser ud om fem-ti år, men lige nu passer det her mig rigtig fint. Jeg synes, at det fungerer ret godt at være en del af en idrætsforening.«

Privatfoto