Onsdag 20. september vises dokumentarfilmen om modstandskvinden Ebba Sørensen fra Randers for første gang på tv.

Dokumentarfilmen ’Modstandskvinden – En dans for livet’ blev indspillet i 2020 med støtte fra Randers Kommune. I filmen fortæller en 94-årig Ebba Sørensen om hendes bidrag til kampen mod den nazistiskebesættelsesmagt. Hun var meddeler og kurér for ’A/S-gruppen’ ved at overrække hemmelige beskeder til modstandsmændene på et lokalt dansested. Det var en dans, der i sidste ende kunne koste hende livet.

Filmen er skabt af det unge søskendekendepar Jonas og Sofie Markussen og bliver sendt på DR2 20. september kl. 20 og igen 1. oktober kl. 17.30.

Filmen er blevet til med et stort lokalt engagement. 50 lokale statister, en lokal frisør og udlån af flotte kostumer fra Randers Teater er blot få eksempler på, hvordan lokalområdet i Randers har bakket op om filmen, der desuden er økonomisk støttet af Randers Kommunes udvalg for Sundhed, Idræt og Kultur.