Randers Dame Roklubs Roerlaug er et af landets ældste af slagsen.

Randers Dame Roklubs Roerlaug kunne 8. oktober fejre sit 70-års-jubilæum.

»Det er nok blandt et af de ældste roerlaug i landet. Sidste nulevende, som var med til at starte roerlauget, Christine Molich Andersen, døde i 2006 92 år gammel. Hun var æresmedlem i Randers Dame Roklub. Det blev overført til Randers Roklub, da de blev sammenlagt i 1973,« fortæller roerlaugets formand, Inger Molich Vester, i en pressemeddelelse.

Roerlauget blev startet som en social forening, hvor man kunne opretholde kontakten til rosporten, såfremt helbredet svigtede.

Der er tre sammenkomster om året. Alle foregår i dag i Randers Roklub. I gamle dage foregik møderne rundt om i byen på hoteller, caféer og restauranter.

Første række fra venstre: de to nye æresmedlemmer Bente Nielsen og Inger Andersen. Bagest Inger Molich Vester, formand, og Hanne Juncher, sekretær. Foto: Flemming Nielsen

Snakken går lystigt

»Jeg blev valgt som formand i 2011, da formanden gennem 38 år stoppede. Inga Gindesgård blev 100 år i december og afgik ved døden i juni,« fortæller Inger Molich Vester og fortsætter:

»I dag er vi 30 medlemmer. Man skal have roet for at blive medlem. De nye, som er kommet til, har stadig kontakt til andre dameroere. Der er god tilslutning til møderne. Så snakken om fællesture og oplevelser går lystigt, når der er møde.«

I anledning af jubilæet er der lavet et 70-års-jubilæumsskrift, som alle medlemmerne har fået udleveret.

Der findes stadig en fane, som blev indviet i 1953, og den pyntede godt op ved jubilæumsmiddagen.

I anledning af jubilæet valgte bestyrelsen at udnævne to nye æresmedlemmer. Det blev Inger Andersen og Bente Nielsen, som ifølge formanden begge har udført et stort arbejde for roerlauget.