Grundejerforeningen Sønderparken i Randers fik forleden besøg af Sundhedsstyrelsens og TrygFondens ‘Sammen redder vi liv’-bus.

I Danmark har vi opbygget en træd-til-kultur, hvor vidner og førstehjælpere træder til med livreddende førstehjælp ved 80 procent af hjertestoppene uden for hospitalerne. Det betyder, at frivillige er med til at øge chancen for overlevelse for de cirka 5.000 danskere, der hvert år får hjertestop.

Flere end 159.000 hjerteløbere har allerede meldt sig til at træde til, men der er brug for endnu flere, hvis Danmark skal være dækket godt ind med hjerteløbere – både i byområderne men specielt i de tyndere befolkede områder, hvor hjerteløberne kan gøre særlig gavn.

Derfor besøger ’Sammen redder vi liv’-bussen kommuner i hele landet, og forleden lagde den vejen forbi Grundejerforeningen Sønderparken i Vorup. Her fik medlemmerne et 30 minutter langt hjertelungeredningskursus, som lever op til internationale standarder, og de hørte om muligheden for at melde sig som frivillig til TrygFondens hjerteløberordning. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Vi er blevet rigtig godt modtaget og kan se en større tilstrømning af nye hjerteløbere, hvilket vi er meget glade for. Vi ved, at hjerteløberne ofte når frem til hjertestoppene før ambulancen, og dermed spares der vigtige minutter og sekunder, inden den livreddende indsats begynder. Vi håber, at der også i Randers vil være mange, som får lyst til at blive hjerteløbere og bidrage til at øge chancen for overlevelse ved hjertestop,« siger Grethe Thomas, der er projektchef i TrygFonden, i pressemeddelelsen.

’Sammen redder vi liv’-bussen har allerede kørt på tværs af landet i tre uger, og i de kommende uger får endnu flere kommuner besøg. Det er Sundhedsstyrelsen og TrygFonden i samarbejde med Danske Regioner, der står bag indsatsen, som skal skabe opmærksomhed omkring vigtigheden af at kunne redde liv og at få flere døgntilgængelige og funktionsduelige hjertestartere særligt i boligområder.