Efter, ifølge ham selv, mange opfordringer til at stille op, har Anker Boje (S) meldt sig ind i kampen om at blive Socialdemokratiets næste borgmesterkandidat.

AF CECILIE BISGAARD

»Der er mange, der har opfordret mig til at stille op – både uden for partiet og medlemmer af partiet. De mener, at vi trænger til noget nyt, og det mener de, at jeg måske kan tilbyde. Jeg har tænkt meget over det. Jeg synes, politik er spændende, og det kunne jeg godt tænke mig mere af.«

Ordene kommer fra Anker Boje (S), der netop har meldt sig ind i kampen om at blive Socialdemokratiets næste borgmesterkandidat. Fristen for at melde sig udløb klokken 23.59 torsdag 30. november. Og det var samme aften, at Anker Boje kontaktede sin lokale formand og fortalte, at han ønskede at stille op.

Artiklen fortsætter under billedet

Anker Boje vil være borgmester. Foto: Jan Szwed

»Derefter skrev jeg en sms til Torben Hansen (den siddende socialdemokratiske borgmester, red.) og fortalte ham det. Den har han ikke svaret på,« siger den nye borgmesterkandidat fredag formiddag og fortsætter:

»Jeg synes, jeg har gjort det ordentligt.«

»Godt at få rusket op«

Da de første opfordringer kom, tog Anker Boje dem ikke helt seriøst. Men da der kom flere og flere, begyndte han alvorligt at overveje det. Og nu har byrådsmedlemmet meldt ud, at han vil være Socialdemokratiets næste borgmesterkandidat.

»For et år siden begyndte det så småt. I starten tænkte jeg ’jaja’, og så snakker man jo bare lidt med. Siden er der kommet flere henvendelser drypvist. Jeg har tænkte mere over det, jo flere henvendelser jeg har fået,« siger han og fortsætter:

»Jeg skulle lige have clearet det med familien. Jeg kan jo godt ske at få lidt mere fravær derhjemme, hvis jeg er så heldig at blive valgt. De sagde heldigvis god for det med det samme. De sagde, at hvis det var noget, jeg gerne ville, så syntes de, at jeg skulle gøre det,« fortæller han.

Bliver der kampvalg?

Det er endnu ikke lykkedes Din Avis at få bekræftet, at Torben Hansen genopstiller som borgmesterkandidat, men hvis han gør, så tyder alt på, at et kampvalg nærmer sig.

I januar eller februar skal der være en urafstemning blandt partiets lokale medlemmer, og vinderen af den afstemning bliver Socialdemokratiets nye borgmesterkandidat.

»Sådan er demokratiet. Medlemmerne bestemmer. Det er godt en gang imellem at få rusket op i det, der sker i partiet,« siger Anker Boje.