Stor brandstyrke kaldt til gårdbrand.

Jeppe Rafn, Lokalavisen Favrskov

Beredskab og Sikkerhed rykkede søndag formiddag klokken 09.42 talstærkt ud til en brand på en gård på Hoelvej tæt ved Randersvej mellem Randers og Hadsten.

Her var der udbrudt på 1. sal i en af gårdens længer.

»Ilden gik gennem taget, og der skete store skader på bygningen,« fortæller operationschef Jørgen Hansen til Lokalavisen Favrskov.

Brandvæsnet rykkede ud med hele tre tankbiler for at have vand nok samt en autosprøjte (vogn med materiel og mandskab) og fik assistance fra Beredskabsstyrelsen, der banede vejen for brandbilerne med en sneplov. Beredskabsstyrelsen kom også med en kran til at fjerne noget af taget.

Brandvæsnet indsatte røgdykkere på 1. sal og var på stedet i seks timer for at slukke branden, hvor der heldigvis kun skete materielle skader.

Hverken mennesker eller dyr kom noget til. Senere blev der rekvireret skadeservice for at dække taget til og sikre mod sammenstyrtning, oplyser operationschefen.

Cirka et døgn efter branden, mandag formiddag klokken 09.48, blev brandvæsnet igen kaldt til brand på gården på Hoelvej. Operationschefen er i skrivende stund ikke helt klar over, om den nye brand er genopstået som en direkte følge af gårsgadens brand.

Østjyllands Politi oplyser til Lokalavisen, at branden søndag formiddag formentlig var opstået ved en mindre gasovn, og at der ikke var noget mistænkeligt ved branden.