I den nye, større lokaler er der en masse muligheder, der har åbnet sig for Hanne Koch og hendes galleri.

AF CECILIE BISGAARD

Det er ikke bare en flytning. Det er en udvikling.

Sådan siger Hanne Koch, efter hun onsdag 3. januar åbnede op for hendes forretning Galleri Randers’ nye lokaler, der ligger lidt længere oppe ad Brødregade end de gamle.

Før lå galleriet ved siden af 3-butikken. Nu ligger det ved siden af Matas.

»Jeg er flyttet i større lokaler, så nu vil jeg have værksted i butikken. Før malede jeg alle malerier i mit atelier derhjemme. Og jeg har fået en idé. Jeg vil gerne male et kæmpestort billede, som kun lige kan komme ind gennem døren. Det, synes jeg, kunne være sjovt at arbejde på til sommer,« siger galleriejeren og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet

De nye lokaler er en del større end de gamle, og det har givet Hanne Koch mulighed for at have værksted i galleriet. Foto: Cecilie Bisgaard

»Nu har Mok også fået mere plads at spille bold på.«

Mok er hendes lille hund, der stort set hver eneste dag er at finde inden for i Galleri Randers eller lige uden for.

»Hun stikker ikke af – hun har det for godt her,« griner Hanne Koch.

Planer med gårdhave

Med mere plads i butikken kommer også flere muligheder. Der er kommet et lille hjørne i galleriet, hvor der står en lænestol, en sofa og et bord med blandt andet skilte og knagerækker med patina. Det er etableret i samarbejde med to kvinder i Hanne Kochs netværk. De to sælger henholdsvis møbler og franske antikviteter.

»Så kan man også se, hvor stort et billede er i forhold til en sofa,« siger hun, mens hun viser rundt i det nye lejemål.

Ved de nye lokaler er der en gårdhave, som der både er adgang til gennem galleriet og fra Brødregade gennem en lille port, der kan låses af.

»Her har jeg virkelig planer. Jeg er allerede ved at arrangere en auktion i samarbejde med Lions Club, hvor der kommer nogle kendte fra byen, der skal være auktionarius. Jeg har 30 malerier, som nogle kendte har skrevet hilsner på, som bliver solgt på auktionen. Pengene kommer til at gå til Lions og en organisation for organdonation,« siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Det er blandt andet billedet her, hvor skuespiller Bodil Jørgensen har skrevet en hilsen bagpå, der kommer på auktion. Foto: Cecilie Bisgaard

Hanne Koch har også en aftale med en mand, der laver forskellige ting af træ. Han kommer til at have nogle lørdage, hvor han får åbent værksted i gårdhaven.

»Det skal være en gårdhave i fransk eller italiensk stil. Jeg drømmer om at få nogle boder herude, og jeg har en masse idéer til, hvad man også kan lave derude,« siger hun.

Behov for noget større

Det er et halvt år siden, at Hanne Koch opsagde lejemålet længere nede i Brødregade, hvor Galleri Randers havde hjemme før. Og det gjorde hun uden at have nogle nye lokaler på hånden.

»Jeg kunne bare mærke, at jeg havde brug for noget større. Jeg ville udvikle galleriet. Jeg kunne mærke, at jeg skulle videre. Jeg ville meget nødigt uden for byen, og lokalerne her var mit førstevalg,« siger hun.

Hun håber, at den nye placering kan lokke flere mennesker ind i forretningen.

Artiklen fortsætter under billedet

Hunden Mok har fået meget mere plads at boltre sig på – og sit eget hjørne, naturligvis. Foto: Cecilie Bisgaard

»Jeg håber, folk kommer ind for at kigge og sige hej. Man behøver ikke købe noget, men jeg vil gerne have, folk tør være nysgerrige. Man må gerne komme ind og bare sætte sig. Forhåbentlig får jeg snart en kaffemaskine, og så kan man sidde en fredag eftermiddag og kigge ud på folk på gaden, mens man drikker en kop kaffe,« siger Hanne Koch og tilføjer med et grin:

»Men de må selvfølgelig også gerne købe noget. Jeg kan godt lide, når folk bliver glade i låget, fordi de har købt et maleri, de kan lide. Jeg går meget op i, at mine billeder skal være til at betale, så jeg presser prisen. Der er en del, der kommer ind, fordi de vil købe et billede, men som ender med at købe tre eller fire, når de ser prisen.«