Det startede som et kommunalt forsøg. Nu skal det gøres permanent med hjælp fra lokale, skoler og fritidshjem i området.

AF CECILIE BISGAARD

Randers Kommune har i fire år kørt et projekt, der skulle sikre et velfungerende idrætsforeningsliv i udsatte boligområder. Det har man gjort ved at koordinere og støtte fritidsaktiviteter i nordbyen. Og her viste det sig, at børnene og de unge i det område har en stor interesse for fodbold.

Men selvom interessen for netop den sportsgren er stor, så er det ”en begrænset del af de fodboldinteresserede børn og unge er aktive i det lokale foreningsliv”. Det skriver forvaltningen i en orientering til politikerne i Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget.

Det ville man lave om på.

Forvaltningen lavede derfor et forsøg. I efteråret stod de for en ugentlig fodboldtræning i både Nørrevangsparken og på multibanen på Flyvervej. Ifølge forvaltningen deltog mellem 20 og 40 børn og unge hver gang.

Ønske om at fortsætte

Erfaringen fra forsøget er, at der er et ønske om, at man starter et permanent fodboldtilbud i området. I den forbindelse har man etableret en arbejdsgruppe med blandt andet lokale fritidshjem og skoler, der skal finde ud af, hvordan sådan et tilbud skal se ud, og hvordan man inddrager lokale frivillige.

Randers Kommune forventer, at det nye permanente tilbud starter op til 1. april. I første omgang vil der være fokus på børnefodbold fra U6 til U12.

”Fodboldindsatsen skal ses som et supplement til eksisterende fodboldtilbud i andre lokale klubber. Det overordnede formål er at tilbyde fodbold i lokalområdet til de børn, der ikke finder vej til de etablerede fodboldklubber i området,” skriver forvaltningen i deres orientering.