Særligt to mennesker har hjulpet Ukrainske flygtninge i Randers. Nu får de særlig pris.

Boligsociale medarbejdere modtager pris for arbejdet med flygtninge

To ansatte i Randers Kommunes integrationsafdeling, Helle Kjeldsen og Mikkel Kannegaard Lybæk, har gjort en helt særlig indsats for andre og har derfor modtaget Rotarys særlige belønning, en Paul Harris Fellow udnævnelse. Den gives for et veludført arbejde, der skal fremme bedre forståelse og venskabelige forbindelser mellem mennesker.

I foråret 2022 sagde de to medarbejdere ja til at hjælpe med den store opgave med modtagelse og indkvartering af over 500 ukrainske flygtninge i Randers, heraf mange børn. 63 lejligheder i Dragonparken blev først taget i brug som midlertidige boliger.

Kommunen etablerede et cirkulært møbellager med brugte møbler doneret af byens borgere. Det blev senere flyttet til Helle og Mikkel i Dragonparken, som overtog koordination af driften sammen med frivillige.

Udover det almindelige arbejde med flygtninge, har Helle og Mikkel gennem en helhedsorienteret tilgang skabt tætte relationer og et nært forhold til både børn og voksne. De har bl.a. arbejdet på at introducere børn og voksne til det danske foreningsliv.

Der har været et særligt fokus på børnefamilierne, og i samarbejde med ”Fritid For Alle” og foreninger i Randers har man afholdt basketcamp, dansecamp og musikleg. I Dragonparken har børnene fået legerum og gamerrum. Der har været arrangeret sommerfest og flere arbejdslørdage bl.a. med cykelværksted.

Rotaryklubberne i Randers tilbød en støtte på kr. 100.000 til legeredskaber m.v. Helle og Mikkel, Rotary og de ukrainske beboere samarbejdede om indkøbene.

Støtten fra Rotary er blevet brugt til en julefest med julemand i Dragonparken, hvor alle børn fik en biografbillet i gave. Der er også afholdt familielørdage i RgF-Hallen samt indkøbt trampolin, basketstandere, bordtennisbord, airhockey samt filmfremviser og playstation.

Disse legeredskaber i Dragonparken har betydet rigtig meget for børnene i en svær tid efter flugten fra Ukraine.