Nu er udsigten til skulpturen Bar Roma væsentligt forbedret, efter at træbænke, som siden indvielsen i oktober sidste år har taget noget af udsigten fra Østervold, er blevet flyttet.

»Da vi stod ved indvielsen, blev det tydeligt, at træbænkene, der var tænkt som et dejligt sted at sætte sig, faktisk tog noget af udsigten til Bar Roma,« siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Med et stort og vigtigt kunstværk som Bar Roma i bybilledet er det vigtigt, at omgivelserne ikke forstyrrer oplevelsen af det, og det har vi nu rettet op på.«

Kommunaldirektøren håber, at endnu flere nu får lyst til at kigge forbi skulpturen, som er lavet af den anerkendte kunstner Erik A. Frandsen, der kommer fra Randers. Kunstneren er søn af ostehandler Frandsen.

Her er skulpturen så uden træbænkene. Foto: Randers Kommune

Større projekt end forventet

At ændre på opstillingen af bænkene blev besluttet umiddelbart efter indvielsen. Det er dog først nu, at det har været muligt at gennemføre projektet.

»Det har været en kompleks opgave, hvor det var nødvendigt at undersøge de meget tunge bænkes påvirkning af trappen. Derfor var det ikke bare lige at skubbe lidt rundt på dem,« fortæller Jesper Kaas Schmidt.

Udover en forbedret udsigt til skulpturen er der samtidig blevet bedre mulighed for at sidde og kigge ned over skulpturaksen på Østervold med Helen Schous ‘Den Jyske Hingst’ og Ingvar Cronhammars ‘Redfall’. Om der er behov for flere justeringer i fremtiden, vil der løbende blive holdt øje med.

»Det er en plads, som vi lige skal se lidt an og løbende evaluere på, men jeg er bestemt rigtig glad for resultatet og håber, at mange indbyggere i Randers også fremover vil nyde stedet,« siger kommunaldirektøren.

ceb