Et godt foreningsmiljø, synlige værdier, konstruktivt arbejde med medlemstilvækst og kvalitet i det daglige arbejde.
Sådan lød noget af begrundelsen fra Jysk Håndbold Forbunds Kreds 4, da Randers KFUM Håndbold blev kåret til ”Årets Håndboldklub 2016.”
En pris, der ved kredsens generalforsamling blev overrakt til en stolt KFUM-formand Stine Schytte.
”Når vi i Randers KFUM Håndbold bliver bedt om at beskrive vores DNA, har vi altid sagt hygge, hygge og hygge,” siger Stine Schytte med et smil og skynder sig at understrege, at der også er fokus på det sportslige.
Således er begge klubbens førstehold rykket op i Jyllandsserien, og klubben råder over et særdeles talentfuldt kuld U12-drenge.
 
Stærk klubånd
 
”Det er vi naturligvis glade for, men de resultater, vi glæder os allermest over, er ting som fuldt hus på vores U3 Håndboldleg-hold, at vi har rundet ulønnede træner/leder nr. 50 i denne sæson, at der deltager 169 børn og forældre i en klubaften for ungdom eller, at 50 seniorspillere tager til opstartsstævne i Brande,” forklarer Stine Schytte, der kan glæde sig over stærk medlemstilvækst de senere år.
Medlemstallet i Randers KFUM Håndbold er således gået fra godt 200 til godt 300 på få år.
”Vi har i foråret deltaget med ni ungdomshold og ni seniorhold på turneringsbasis plus i alt seks hold til U4-6-8-stævnerne. Desuden har vi i halvandet år haft stor succes med U3-”håndboldleg” for de yngste,” fortæller Stine Schytte og beskriver en stærk klubånd som en af styrkerne i Randers KFUM Håndbold.
”Vi er begunstiget af et solidt grundlag af trænere, ledere og spillere, der har haft deres gang i klubben i 20-30-40 år,” forklarer Stine Schytte og fortæller, at Randers KFUM Håndbold gør en del ud af at rekruttere nye trænere blandt klubbens egne ungdomsspillere.
”Lige nu har vi knap 20 trænere under 25 år. Trænere, som klubben selv har fostret. Vi forsøger hvert år at få vore U14-16-spillere på KFUM’s Idrætsforbunds sommerkurser og herefter at få dem ind som træner-føl på U4-6-8, hvor de unge trænere prøver at være med som hjælpetræner,” fortæller Stine Schytte.
Samtidig udføres der en lang række tiltag for at tiltrække især de yngre medlemmer med kampagner og ved at samarbejde med skole og kommune.
Formanden understreger, at der også er fokus på at give de unge mennesker en god oplevelse, når de kommer til håndbold.
”Vi prioriterer at have et større antal trænere på de mindste hold, så der er tid til leg og læring for alle,” forklarer Stine Schytte.
 
Mange aktiviteter
 
Men også for de ældre børn og seniorer tilbyder Randers KFUM Håndbold masser af aktiviteter både på og udenfor banen.
Stine Schytte nævner opstartsstævner for ungdom og senior, julestævner for ungdom, KFUM-mesterskaber for ungdom og senior, julebanko, klubaften for ungdom, julefrokost, fastelavn og afslutningsfest med forældre samt oktoberfest og afslutningsfest for senior. – Og så er der alle de ting, holdene selv finder på. Vore U10-piger har en gang om måneden arrangeret fællesspisning, U12-drengene inkl. forældre var på løbeture i julen, vore ældste hold tager på årlige ture til Hamburg og København, og er træningen aflyst en uge, opstår der hurtigt ideer på både ungdoms- og seniorholdene om en tur til bowling, biograf eller lignende,” siger Stine Schytte og slutter af med at understrege, at det er vigtigt for klubben, at rammerne om de mange aktiviteter er på plads.
”Vi har en principfast holdning til økonomisk ansvarlighed som det overordnede styreredskab, og vi lægger et hårdt arbejde i at finde ekstra indtægter, så vi kan fastholde et kontingent, som er et af byens laveste og stadig bevare de mange aktiviteter,” siger Stine Schytte.