To mænd sigtet for voldsomt overfald på mand i Tilst. Den ene blev taget på Viborgvej mellem Randers og Viborg.

En 41-årig mand blev anholdt tirsdag aften, da han kl. 20.52 kom kørende som passager i en bil på Viborgvej mellem Randers og Viborg. Det var en motorcykelbetjent fra Østjyllands Politi der stoppede bilen.

Manden blev først sigtet for at oplyse et falsk personnummer og for ikke at have anvendt sikkerhedssele under kørslen.

Derefter gik det op for politiet, at han var efterlyst medgerningsmand til et overfald i Tilst, hvor en 43-årig mand fik tæsk med blandt andet et støvsugerrør.

Det oplyser Østjyllands Politi.

»Vi var bekendt med hans identitet – og han var efterlyst,« siger Emil Enemark Sørensen, kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

En 52-årig mand var allerede kort efter overfaldet i Tilst varetægtsfængslet i fire uger. Onsdag bliver den 41-årige mand fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus – sigtet for overfaldet.

Nogen på munden

Betjente var 9. marts talstærkt til stede på Pollenvænget i Aarhus-forstaden, hvor den 43-årige mand i en lejlighed var blevet overfaldet med slag og spark.

»Vi kører derud med indsatsleder og en hundepatrulje, og det var rigtigt nok – der var en, der havde ”fået nogen på munden”,« sagde Morten Hansen, vagtchef ved Østjyllands Politi, i den forbindelse til Lokalavisen.dk.

Offeret blev kørt til behandling på Aarhus Universitetshospital, men han var uden for livsfare – trods flere behandlingskrævende skader.

Allerede søndag middag var politiet dog fortrøstningsfuldt omkring en hurtig afslutning af sagen.

»Vi har nogle gode spor – og vi regner med at have anholdt en eller to inden længe,« sagde vagtchefen.

Dagen efter overfaldet – klokken 16.03 – blev den 52-årige så anholdt på en adresse i Åbyhøj – og tirsdag aften kom turen altså til den anden mistænkte.

Det er politiets formodning, at de to gerningsmænd og offeret, der var blevet overfaldt med spark og slag – blandt andet med et støvsugerrør – har et forudgående kendskab til hinanden.

Det var en bekendt til offeret, der klokken 20.52 alarmerede politiet.

»Anklagemyndigheden har anmodet om lukkede døre til onsdagens grundlovsforhør af hensyn til sagens efterforskning, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen,« skriver politikredsen i sin døgnrapport.