Vi har hørt ‘Bar Røv’,’Playmobilmanden,’ ‘Legomanden’ og ‘Rom & Cola’. Giv dit forslag til, hvad ‘Bar Roma’ på Thors Trappe skal hedde, hvis du kunne bestemme.

Her på Din Avis har vi allerede hørt mange kærlige – og ikke så kærlige – øgenavne for Randers nyeste statue, der troner på Thors Trappe for enden af Østervold.

Hvad mener du vi bør kalde den?

Send dit forslag til randers@dinavis.dk og kom med dit bud. Og gerne en uddybning, der fortæller hvorfor.

Alle der sender et kvalificeret bud ind, er med i en lodtrækningskonkurrence om et citygavekort på 250 kroner.

Når vi har samlet nok bud, så laver vi en afstemning, hvor du kan stemme på din favorit.

Dem der ender med at stemme på vinderen deltager i en lodtrækning om teaterbilletter til Randers Teater.

’Bar Roma’ er skabt af den berømte billedkunstner fra Randers, Erik A. Frandsen. ’Bar Roma’ er navnet på en forslidt bar i den lille landsby Tresigallo i Italien, hvor kunstneren var på dannelsesrejse. Her så han, hvordan fascistisk kunst stadig lever videre side om side med nyere kunst.

Navnet henviser til, hvordan et monument i det offentlige rum kan bruges eller misbruges og stiller spørgsmålstegn ved vores brug af kunst og statuer,« lyder forklaringen.

Søren Fischer, eller Søren Tandhjul er en af de erhvervsfolk der har været med til at sponsorere statuen, sammen med kommunen og flere andre erhvervsfolk.

»Det er fint, at statuen debatteres. Sådan er kunst. Det skal kunne diskuteres. Man kunne jo kalde statuen Rom & Cola, det rimer næsten på ’Bar Roma’. Personligt syntes jeg, at budskabet om, at den først bliver rejst op, når den sidste diktator er faldet, er smuk og lidt provokerende.«