Det er efterhånden blevet mere reglen end undtagelsen, at børn på deres konfirmationsdag skal køres fra kirken på en så udsædvanlig måde som muligt. Men det er ikke alle, der kan være med i kampen om limousiner, veteranbiler og andre specielle køretøjer alene af den grund, at de ikke har råd.  Derfor tilbyder motorcykel klubben Viking Bikers deres assistance til de familier, der ikke har råd, så deres børn også kan få en udsædvanlig dag, der bliver værd at huske på.
”Jeg kan selv stadigvæk huske, at min familie ikke havde så mange penge, så mig og min bror blev ikke kørt fra kirken – det var der ikke råd til. Derfor ved jeg også, hvordan det føles”, siger Ronni Jespersen fra Viking Bikers.
Sammen med de godt ti andre kører i klubben tilbyder han nu at kører ganske gratis, og det har været populært på facebook.
”På bare seks-syv timer fik vi over 1000 likes på facebook for initiativet, og vi har fået tyve nye følgere. Folk har henvendt sig fra hele landet som Korsør, Lolland og København. Så det lader til at det er noget, der er brug for”, siger Ronni Jespersen.’
Andre kører udenfor klubben har også tilbudt deres assistance, så kører fra både Aalborg og Kolding skal hjælpe Viking Bikers i den travle konfirmations tid.
”Jeg er glad og stolt over, at så mange bakker op om vores initiativ, og jeg er også glad for, at vi kan gøre disse konfirmanders dag til en god oplevelse”, siger han.
Viking Bikers er en klub med helt almindelige folk, der har en kærlighed for motorcykler.
”Vi er ikke hverken rockere eller andet. Vi er helt almindelig folk med job og familie, så det skal man ikke være nervøs for. Vi vil bare gerne hjælpe, hvor vi kan”, siger Ronni Jespersen
Og det stopper ikke her. Et af klubbens nye unge medlemmer – Nick Jespersen – var, da han var yngre, på Julemærkehjem. Derfor vil klubbens medlemmer også gerne hjælpe her.
”Vi har besluttet at samle ind til denne gode sag også, for vi kan se at det nytter, at der findes sådanne steder. Og vi vil gerne hjælpe børn, hvor vi kan”, siger Kim Hansen, et af medlemmerne i klubben.
Det er helt almindeligt, at der er diverse indsamlinger blandt motorcykelklubber.
Nyheden om den gratis service til konfirmanderne har været ude i et par uger, men der er mange motorcykler, der gerne vil køre. Derfor kan man stadig henvende sig, hvis man har brug for hjælp på denne specielle dag.