Onsdag 4. maj er det 71 år siden, at Danmark igen blev frit. Hjemmeværnet markerer og festligholder befrielsen med kransenedlæggelse og mindehøjtideligheder over hele landet.
Hjemmeværnskompagni Hvidsten markerer befrielsesaftenen med kransenedlæggelse ved Mindelunden i Hvidsten sammen med Flyvehjemmeværnseskadrille 265 Hvidsten og De Blå Baretter Kronjylland med fanekommando og fakkelvagt.
Kransen vil blive nedlagt af kompagnichef kaptajn Finn Bødtker, som også vil holde en kort mindetale. Alle interesserede er velkomne til at overvære nedlæggelsen.
Mindehøjtideligheden ved Overgaard Gods er arrangeret af De Samvirkende Soldaterforeninger for Randers og omegn.
Der vil være musik, fællessang, kransenedlæggelse af rekrutteringsofficer Kurt Jørgensen fra Hjemmeværnskompagni Hvidsten og tale af pensioneret lærer Hans Nejsum. Mariagerfjords Kammerkor medvirker. Aftenen slutter med kaffebord i Tårnsalen på Overgaard Gods.
Alle interesserede er velkomne til at deltage i mindehøjtideligheden.
I Randers er der blomsternedlæggelse ved Frihedsmonumentet, Skovbakken kl. 14.00 Frihedsmonumentet er rejst i 1949 for at ære de frihedskæmpere fra Randers Amt, der døde under 2. verdenskrig.  Medlemmer af Hjemmeværnskompagni Hvidsten nedlægger en mindebuket.
Alle interesserede er velkomne til at deltage i blomsternedlæggelsen.
Endelig er der Blomsternedlæggelse ved Mindekorset, Kristrup Engvej kl. 17.00. Mindekorset er rejst for Carlo Randrup Thomsen, der mistede livet efter en træfning mellem besættelsesmagten og danske frihedskæmper 16. april 1945. Medlemmer af Hjemmeværnskompagni Hvidsten nedlægger en mindebuket. Også her er alle interesserede velkomne til at deltage i blomsternedlæggelsen.
Kompagnichef, kaptajn Finn Bødtker siger:
”Hjemmeværnskompagni Hvidsten, der dækker Randers kommune, er en moderne hærhjemmeværnsenhed, som uddanner sig til at løse hærhjemmeværnets kerneopgaver inden for bevogtning og støtte til det øvrige totalforsvar og det civile samfund. Kompagniet er hjemmehørende i lokaler på Randers Kaserne. Vores særkende er engagement, fælles ansvar og kammeratskab. Vi lægger vægt på kvalitet og dybde i vores aktiviteter og har fokus på den enkeltes uddannelses- og udviklingsønsker. Vi bærer dog vores historie med os gennem vores medlemmer og gennem vort navn”.
Hjemmeværnskompagni Hvidsten har medlemmer, som har været med i alle hjemmeværnets 67 år, og finder det naturligt at markere befrielsesaftenen ved at nedlægge en krans ved mindestenen for Hvidstengruppens henrettede medlemmer samt ved at deltage i mindehøjtideligheder i området.