Troja Høgh Bentzen imponerede ved DM i powertumbling
 
Troja Høgh Bentzen fra Randers gymnastiske Forening, RgF, er blot ni år, men har allerede gjort sig særdeles fordelagtigt bemærket ved danske gymnastikstævner. Således også ved de danske juniormesterskaber i powertumbling, der er en gren indenfor springgymnastikken, hvor artistisk gymnastik på gulv kombineres med discipliner fra trampolinspring.
Ved DM i Outrup var hun eneste tilmeldte i C-rækken for 9-årige micropiger og skulle således blot gennemføre sine øvelser for at kalde sig dansk mester.
Men hun gjorde mere end blot at gennemføre.
”Troja sluttede sit finalespring af med en score på hele 20,300 point. Det er mere, end nogen anden minipige kunne præstere. Havde Troja konkurreret i deres aldersgruppe for 13-14-årige, havde hun opnået en fremragende og fantastisk andenplads,” fortæller Mikkel Holmsted Jensen, der er hovedinstruktør på et powertumbling-hold i Randers gymnastiske Forening.
Sejren i Outrup var ikke Trojas første imponerende resultat.
Troja har nemlig foruden mange medaljepladser også vundet flere titler som:  H.C. Andersen-mester 2015, Outrup-mester 2015, Power Series 4-mester 2016 (samlet over årets konkurrencer/årets bedste) og nu altså det danske mesterskab.
Sæsonens konkurrencer er nu slut, og langt de fleste kan slappe lidt af.
Dog ikke Troja.
Nu skal hun i stedet i gang med at forberede sig på næste store og spændende opgave nemlig næste måneds landsholdsudtagelse på Vesterlund Efterskole.
”Det bliver en super-spændende fremtid for Troja, og vi er ikke det mindste i tvivl om, at vi nok skal komme til at se meget mere til hende,” mener Mikkel Holmsted Jensen.