Randers FC-direktøren undrer sig over en af dansk fodbolds topledere
 
Michael Gravgaard, administrerende direktør i Randers FC, både undrer sig, er vred over en ubegrundet anklage – og er så også på et enkelt punkt enig med en af dansk fodbolds topledere Bent Clausen, der er formand for DBU Jylland og næstformand i DBU.
Bent Clausen anklager andetsteds Randers FC for at forsøge at tiltvinge sig magten i Randers Freja Fodbold.
Og henviser til en generalforsamling, hvor Bent Clausen dog ikke var til stede.
Efter at have læst Bent Clausens angreb på DBU Jyllands hjemmeside svarer Gravgaard nu igen.
”For det første undrer det mig, at DBU Jyllands formand og i øvrigt DBU’s næstformand udtaler sig om en afholdt generalforsamling uden selv at have været til stede. Jeg tolker det i hvert fald som en ret alvorlig anklage, der bliver rejst af Bent Clausen. Og for det andet er Bent Clausens angreb så åbenlyst forkert. En forening kan jo ikke kuppes, for du kan ikke købe dig til magten i en forening. Det er jo netop det fantastiske demokratiske ved en forening. Det er medlemmerne, der bestemmer, og der har alle eller burde alle have lige rettigheder. Det gælder så bare ikke i Randers Freja – i hvert fald for nuværende. Det er klart min opfattelse, at alle, der betaler kontingent i en forening, også burde have stemmeret. Det er i hvert fald så vidt jeg ved foreningspraksis i Danmark,” siger Gravgaard til beskyldningerne.
Randers FC-direktøren og Bent Clausen kan dog godt blive enige om én ting.
”Jeg er fuldstændig enig med Bent Clausen i, at intet må være overladt til tilfældighederne, hvis ikke bare Danmark, men også en fodboldby som Randers skal kunne begå sig i topfodbold. Det er jo netop derfor, vi – Randers FC – beder Randers Freja om at få lavet et endnu bedre samarbejde, hvor vi får adskilt bredde og elite, så vi hver især dagligt kan fokusere på det, vi er bedst til. Lige præcis det synspunkt ved jeg deles af rigtig mange mennesker i Randers lige nu,” siger Gravgaard, der ser frem til at være med til at sikre både bredde- og elitebold.
”Alle, der var til stede på generalforsamlingen, kan jo bevidne, at det ikke kun er en lille elite, der kan se det fornuftige i det her. Også breddelederne og spillerne bakker op om vort synspunkt, for breddeholdene vil åbenlyst også gerne have fokus fra deres foreningsledelse. I min verden må det for fodboldens skyld ikke handle om prestige fremfor fornuft. Det her handler ganske enkelt om at sikre en bæredygtig udvikling for både bredde- og elitefodbold i Kronjylland,” siger Gravgaard, der gerne vil have indflydelse.
”Nu kan man næppe forvente, at Bent Clausen sætter sig ind i alle forhold omkring Randers Freja og Randers FC, men når hans egen organisation – altså DBU selv – i forbindelse med tildelingen af vor U17- og U19-ligalicens giver Randers Freja og Randers FC det orange kort og siger, vi skal blive bedre til at samarbejde og især ned i ungdoms- og børnefodbolden, så klinger det hult i min verden ikke at kalde det for et gyldigt argument. For problemet for Randers FC er jo åbenlyst, at vi ikke har kompetenceret, så snart vi snakker U17 og nedefter. Vi kan rådgive og vejlede, men vi har reelt ingen indflydelse, når det kommer til stykket. Den ligger hos Randers Freja,” lyder det fra Randers FC-direktøren.