Gl. Århusvej er fri for jordskredsjord. Det blev fejret med pølser og sodavand.

Der er sket et gennembrud på landevejen ved jordskreddet ved Nordic Waste.

Det blev fejret med pølser og sodavand for inviterede borgere fra Ølst, samt naturligvis til alle de entreprenører og kommunalt ansatte, der har knoklet i månedsvis med at forsøge at inddæmme jordskreddets følger.

I alt er cirka 150 meter gravet fri i otte meters bredde, da Randers Kommunes entreprenører brød igennem fredag 3. maj et godt stykke over middagstid.

Dronevideo: Kenneth Stoll-Demant

Det har taget næsten 14 dage og det er godt nyt for kommunens pengekasse.

For prøvegravningen skal vise, hvor stabil jorden på lerbakken er.

Og nu kan de næste projekter så gå i gang. Håbet er, at man i løbet af året kan føre Alling Å i et forløb uden om bakken.

Sammen med såningen af græs på lerbakken, der skal holde overfladevandet rent, så kan det betyde, at den milliondyre pumpende rørføring af åen ikke er nødvendig, samt at vandrensningen bliver væsentlig nemmere og dermed også billigere.

Under afgravningen blev der indlagt pauser hver 4. time til geoteknisk tilsyn og der er udlagt 15 bøjer rundt omkring i området, der har til formål at måle eventuelle bevægelser. Der er også løbende overvågning af området med droner.

Alt tyder på, at jordskreddet er stoppet, forlyder det.