Af Søren Christensen, Storegade 13, Randers

Vedrørende Trangstræde, det kommende nye byggeri, og Facebook debat. Misforståelser blandes sammen med ren uvidenhed. Hermed nogle fakta:

1) Plan vedrørende byggeriet: Kendt, og offentliggjort i årevis. Se blandt andet de store plancher ved Havnen, i Trangstræde, og Amtsavisen april 2020. (Pakhuset er i øvrigt fredet til 2035!)

2) P-pladser, før og fremover. Tidligere var 50 pct. p-pladser (af samlet 60) permanent belagt af beboerlicens P. (Til 120,-/mrd., bør man gå lidt længere)

Ca. 30 betalings pladser er pt erstattet af 15 ½ times gratis P + 70 betalings P ved Streetfood (50 m væk). Masser p-pladser i og ved City. Naturligvis skal det koste en smule for de, der absolut vil parkere 50 m fra City butikkerne. Parkering bør generelt være uden for city. Trafikstruktur og bilmønster er i dag meget forandret.

Der er 50 pct. flere biler i Danmark end for godt 20 år siden. Det koster at have bil. Parkering, må bilister acceptere er en del af omkostningen, som vinterdæk og service også er det. Hvis man bor i centrum, og har bilgæster, må de parkere et stykke væk. Det er da logik, for pokker. (Det gamle motto ”think smarter – not harder, gælder også her”)

3) Ejer- og lejer boliger, der bygges i Centrum af Randers, bliver revet væk. Det samme vil ske med Trangstræde projektet. Løsningen på udvikling af butikslivet i Randers City er absolut ikke flere biler og p-pladser i City. Løsningen er flere boliger og et minimum antal biler i Citygaderne. Parkering lige op til City i p-hus, p-kældre eller p-pladser.

4) Bygges der tomgangslejemål? Der findes seriøse udlejere og useriøse. Det er næsten udelukkende useriøse udlejeres boliger i City, der kører i tomgang. Disse useriøse er domineret af to større udlejere. Den ene er lokal med flere tomme bygninger i City, den anden er et Århus firma.

De mange nye almene boliger, der er bygget i de senere år har bevirket, at Boligforeningerne er blevet langt mere markedsorienterede, både på huslejer, og på istandsættelse af deres boliger. Det er kun naturligt, at Randersbolig som en seriøs udlejer, og den absolut største i Randers området, kommitterer sig til at udvikle Randers City med nye fine boliger.