Mange er faldet på de glatte fortove i disse dage – og det kan mærkes på skadestuerne.

Citathistorie: TV2 Østjylland

Både i Aarhus og Randers har skadestuerne været påvirkede af vejret.

Begge steder melder de om flere knoglebrud end normalt på grund af faldulykker.

»Der har været mange håndledsbrud, fordi folk har taget fra i faldet,« siger Marianne Renberg, der er chefsygeplejerske på akutafdelingen i Randers.

På Aarhus Universitetshospital har de generelt modtaget mange patienter med brækkede knogler henover weekenden – især brækkede hofter og ankler.

»Vi vil gerne opfordre til, at folk tager noget ordentligt fodtøj på, som man kan stå ordentligt fast i, for der er sindssygt glat,« siger Lars Elgård Pedersen, der er pressechef på AUH.

Ikke flere sager end normalt

Men selvom der har været flere knoglebrud at tage sig af, har skadestuens personale på Regionshospitalet Randers ikke løbet hurtigere, end de plejer.

»Folk er blevet hjemme fra badminton, håndbold og så videre, så der har ikke været så mange sportsskader, som der plejer,« siger Marianne Renberg.

Og ifølge chefsygeplejersken har trafikuheldene heller ikke været ligeså voldsomme, fordi bilisterne har kørt med lavere hastighed på de glatte veje.

»Men vi kan mærke, at de ’normale skader’ kommer igen, nu hvor busserne er begyndt at køre igen og så videre,« siger hun.