Afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjyllands Nordre-afdeling, Jan Nyvang, kan 1. juli fejre sit 40-års-jubilæum.

Det lå egentlig ikke i kortene, at Jan Nyvang skulle slå sine folder i et pengeinstitut, men under handelsskoletiden fik han, efter egne ord, gradvist mere smag for det med tal. I Randers Freja, hvor Jan Nyvang i en årrække var ivrig fodboldspiller på divisionsholdet, mødte han flere medspillere, der arbejdede i bankverdenen, og det blev indgangsvinklen, der gjorde, at han efter endt handelseksamen i 1983 blev ansat som elev i Sparekassen Kronjyllands afdeling i Middelgade.

Fælles værdisæt

Efter elevtiden blev Jan Nyvang assistent i Sparekassens daværende Øster Tørslev-afdeling. Efter to år i denne rolle og en kort afstikker i Fonds, kunne han kalde sig souschef samme sted. Senere blev han daglig leder i Råby-afdeling og derefter souschef i opstarten af den nye afdeling i Hadsten. Med disse erfaringer i bagagen, blev Jan Nyvang udnævnt som afdelingsdirektør for Øster Tørslev-afdelingen i 1994. Denne post besad han i en årrække, inden han i 2007 fandt nye udfordringer som afdelingsdirektør i Spentrup.

I 2011 tog Jan Nyvang et nyt skridt i karrieren og blev områdedirektør. Sideløbende var han fra 1999 medarbejdervalgt medlem af Sparekassens bestyrelse i tre perioder. I perioden fra sin første ansættelse og frem oplevede han, hvordan Sparekassen Kronjylland udviklede sig som virksomhed. Antallet af medarbejdere blev tredoblet, og mange nye afdelinger åbnede. Efter flere år i den daglige ledelse trak den nære kundekontakt dog igen i ham, og derfor valgte Jan Nyvang, efter en kort afstikker i forretningsudvikling, at vende tilbage til en stilling som afdelingsdirektør. Siden 2016 har Jan Nyvang således stået i spidsen for Sparekassen Kronjyllands Nordre-afdeling.

Livet er for kort til surmuleri

For Jan Nyvang er det vigtigt, at der er plads til godt humør på arbejdspladsen, og det er en opgave, han som leder tager alvorligt. Derfor er det ikke ualmindeligt, at der i Nordre-afdelingen bliver afholdt diverse konkurrencer i blandt andet ballonoppustning og spisning af lakridssnørebånd.

»Begynder dagen med et grin, så er vi godt i gang fra morgenstunden. Livet er for kort til surmuleri,« siger den erfarne afdelingsdirektør.

Privat bor Jan Nyvang i Helsted med sin hustru Jytta, der faktisk overgår sin mand i antal år i Sparekassen Kronjylland. Jytta Nyvang kan således prale af et jubilæum på 45 år, hvilket sammenlagt giver parret 85 års erfaring i banken. Sammen har de tre børn og fem børnebørn, og meget af fritiden bruger Jan Nyvang derfor på at dyrke familielivet – både i huset i Helsted og i sommerhuset i Skagen.

Fritiden handler for Jan Nyvang netop om at være sammen med gode mennesker og at have det sjovt. I en årrække var han engageret i Randers Freja, hvor han tørnede ud som angriber på divisionsholdet og senere som oldboys-spiller.

I de seneste år har han dog indtaget cykelsadlen, hvor han sammen med en flok herrer drager på udlandsture og dyrker fællesskabet. Derudover har Jan Nyvang også været aktiv i lokaludviklende sammenhænge blandt andet i forbindelse med skabelsen af Randers Fjord Golfklub.

Jubilæet fejres med morgenkaffe for kollegaer i Sparekassen Kronjylland og en åben reception 30. juni i Nordre-afdelingen i Randers.