Af Erik Humblebug, Nattergalvej 19, 2. tv, 8900 Randers C

Trappen op til Thors Torv er åbnet. Og oven i det, har vi fået en liggende legetøjsfigur midt på trappen.

Siden åbningen er jeg begyndt at gå ad trappen, når jeg går ned i mit fitnesscenter. Desværre er der en ting, der generer mig. De to sidste weekender har der ligget affald ved siden af figuren. Og jeg kan se, at folk er begyndt at smide affald på nettene ved siden af trappen.

Jeg har boet i flere byer i Danmark. Og jeg betragter Assens og Næstved som de værste skodbyer i Danmark. Jeg har ikke i andre byer set så mange cigaretskodder og glasskår på byens centrale handelsgader.

Derfor var jeg også glad for, at Randers fremstod som en ren by, da jeg kom hertil for to år siden.

Sådan er det desværre ikke mere. Og hvis borgerne i Randers ikke passer på, står vi til at blive kåret som den tredje skodby i Danmark.

Når du smider noget på fortovet eller i levende hegn, er det din by du gør det i. Og du er med til at vise, hvilket billede du gerne vil vise for dem, der gæster vores by.

Jeg er glad for at bo i Randers og ønsker ikke at Randers Centrum skal ligne en losseplads. Nogle gange bliver det smidt affald lige ved siden af en skraldespand. Det burde være fuldstændigt unødvendigt.

Derfor er min opfordring at være med til at gøre Randers til en ren by.

Der er plads nok til McDonalds emballage i de skraldespande, der er i byen.