Tre både formet som kvinder ligger til og med mandag i Randers Havn ved Dronningekajen. Her kan borgerne fra torsdag og fem dage frem være med til forskellige aktiviteter som en tyvstart på Kulturhovedstad Aarhus 2017
 
De har været undervejs siden juni bådene der repræsenterer tre stadier i kvinders liv. Fra ung til fødedygtig til ældre kvinde – bådene er fremstillet i beton og skal være blikfang for en festival, der løber af stablen fra torsdag til tirsdag.
“Det skal symbolisere både det fysiske og det biologiske i kvinden. Det skal symbolisere at også kvinderne er en del af kulturen. At mennesker mødes gennem kulturen og festivalen tager derfor også udgangspunkt i kvinden”, fortæller Line Sørensen fra Kultur og Fritid i Randers Kommune.
“Festivalen ser tilbage på kvinderne gennem hundrede år. Fra de fik stemmeret til i dag og ser fremad hvad der kan ske på området over de næste hundrede år.
“Vi vil gerne gøre hvanen til endnu et byrum i Randers. Vi vil gerne have borgerne til at mødes ved havnen så vandvejen også bliver en del af kulturen i Randers”, siger hun.
Kommunen inviterer hermed alle borgere kvinder som mænd som børn til at deltage i festivalen.
Alle aktiviteter er gratis på nær et der koster 30 kroner, der er inklusive forplejning.
“Vi forventer at mange vil dukke op, for det er første gang at et sådan projekt dukker op i Randers”, siger hun.
Festivalen starter med åbent skib torsdag og fortsætter med aktiviteter til og med tirsdag i næste uge.