Publikum kan komme helt tæt på kunsten, når mere end 30 udstillingssteder holder åbent i perioden 7.-17. april i forbindelse med Randers Art Week over Påsken

Randers Art Week kan i påsken 2017 byde på både mange nyheder og glædelige gensyn med gengangere. Årets program spænder bredt fra billedkunst over glaskunst til foto, keramik og sågar naturkunst. En af de mange nye som er med i år er fotograf Kasper Finderup Dahl, som netop har færdigrenoveret sit fotostudie i Ålum lidt vest for Randers. Kaspers kunst er den helt specielle genre Nude Art, hvor både blufærdigheden og “opleveren” får “en over skinnebenet”, når man besøger hans udstilling.
“Vi er glade for at få et så friskt og anderledes pust ind i Randers Art Week, som den århusianske unge fotograf kommer med. Kasper skal ha’ et særligt klap på skulderen, for han sidder i kørestol og har gjort det hele sit liv. Jeg synes, det er en unik præstation den unge fotograf gør,” siger formanden for Randers Art Week, Bjarne Riis Nygaard.

Han ved selv, hvilke fysiske udfordringer, der i jobbet som fotograf. Bjarne er nemlig selv fotograf og udstiller under Randers Art Week både i Helligåndsåndshuset og på Randers Naturcenter. Gennem Bjarnes fotos kan man komme helt tæt på naturen


Slægtsnavnet forpligtiger
Under Randers Art Week kan publikum eksempelvis også opleve pottemager og keramiker Lars Käler. Lars er femte generation af Kählerslægten, der har haft ler mellem hænderne. Han har været keramiker i næsten 50 år og er still going strong. Selv om Lars er en ægte Käler, skal man ikke forvente, at se guldstribede vaser på hans udstilling. Den er til gengæld præget af en masse andet unika keramikkunst. Man kan måske se Lars mestre den svære kunst, som det er at dreje et værk op. Han arbejder stadig dagligt i sit værksted og udstiller også en del. Lars ser Randers Art Week som en fin måde at blive holdt lidt til ilden på, som han udtrykker det. Publikum er meget velkommen i det gamle, rustikke værksted med gedigent kunsthåndværk, når det er bedst.


Gammel og skæv
Randers Art Week er også klar til at byde på en anderledes oplevelse i midtbyens nyeste galleri. Omgivelserne er dog lagt fra nye. Den gamle Apotekergård i Middelgade er blevet omdannet til GALLERI-randers. Her har indehaver Hanne Koch ønsket at samle den skæve, skøre, unikke og anderledes kunst i et anderledes gallerikoncept. Her kan de besøgende opleve en smeltedigel af spændende og forskellige kunstnere. Den gamle Apotekergård er i øvrigt fredet og derfor nærmest en museumsgenstand i sig selv. Du får en totalt rustik oplevelse, når man træder ind i den gamle gård, og oplevelsen tager til i styrke indenfor i galleriet. I påsken udstiller 25 kunstnere hos det nye GALLERI-randers.

Fakta:
Randers Art Week er i år en del af det lokale program i Randers i forbindelse med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.
Hele det lokale 2017-program kan ses på www.2017iranders.dk mens du på kunstugens egen hjemmeside www.r-a-w.dk kan læse mere om de mange udstillere under Randers Art Week 2017.

Randers Art Week blev første gang afholdt i 2013 efter initiativ fra Randers Kommune. Ideen var fra begyndelsen at skabe et initiativ, som områdets mange kunstkapaciteter selv kunne drive videre efter få år. Randers Art Week er derfor siden 2016 blevet drevet af Art Week-foreningen