Selvtilliden tilbage – og derfor er Vorup stadig ubesejret

Det var en overraskelse og enorm skuffelse, da Vorup FB i allersidste spillerunde i efteråret 2016 tabte til Dronningborg og dermed måtte ned i serie 1, mens DB’erne reddede livet i JS.

Nu er situationen en anden. Vorup FB var med tre spillerunder igen sikker på oprykning fra serie 1 til Jyllandsserien, mens DB’erne er på vej ned – fra JS til serie 1, så det ligner et randrusiansk pladsskifte.

I Vorup FB er træner Mads Iversen stolt over resultaterne. Vorup var inden de sidste tre runder (tredjesidste kamp spillet efter avisens deadline) hele 12 point foran nr. to, VRI, der er eneste hold, der har formået at tage point fra Ulvehøj-drengene. Det skete i allerførste runde, så nu går Mads og storebror og medtræner Jan efter at gå ubesejret gennem turneringen.

Mads Iversen er ikke bange for at fastslå, at oprykningen er særdeles fortjent

”For vi har været kredsens suverænt bedste hold. Det lignede et parløb med VRI i starten, men de holdt ikke hele vejen, og så er det fortjent, at vi vinder rækken.” Mads Iversen har en god forklaring på, at det er gået så godt – ja flere forklaringer,

”For det første har vi stort set ikke haft en eneste skade i hele foråret. Kim Jacobsen har døjet lidt med lysken, men det er alt. Og det hænger efter min opfattelse sammen med, at vi kom vi i en helt forrygende fysisk form via træning hos Marc Bech Pedersen i Fitnessstudiet,” siger Mads.

Psykopat-træning
Ikke noget med sure løbeture og lignende. ”Nej, her blev vi præsenteret for en omgang psykopat-træning i form af avanceret cross-fit. Og for at det ikke skal være løgn, tog vi så efter træning hos Marc ud at træne om aftenen 21.00-22.00 på Ulvehøj. Den træningsform gav knægtene nogle muskler på kroppen,” fortæller Mads Iversen, der trådte til som træner på Ulvehøj allerede i sommeren i fjor, da man havde sagt farvel til cheftræner Lars Lundkvist.

Han var allerede stoppet i foråret, hvorefter Karsten Sveigaard tog over, inden Mads med delvis assistance af Jan, der var i Randers KFUM, i efterårssæsonen skulle forsøge at vende skuden.

Det lykkedes som bekendt ikke.

”Men det var der flere grunde til. Vi overtog en flok spillere helt uden selvtillid. Og helt uden lyst. De turde stort set ikke spille fodbold. De troede ganske enkelt ikke på egen formåen, og derfor endte det så med nedrykning efter nederlaget til DB,” siger Mads Iversen, der slår koldt vand i blodet med hensyn til fremtiden.

”Nu er vi tilbage i Jyllandsserien. Nu gælder det om at holde fast og blive der. Nej, det har ikke været for nemt i dette forår, for der var et pres, der skulle klares. Alle havde store forventninger til os,” siger Mads Iversen, der glæder sig til fremtiden, for ungdommen er virkelig på vej i Vorup FB.

Fødekæde på vej
Både Mads og bror Jan vil gerne være en del af udviklingen på Ulvehøj. ”Vi har gode unge på vej på både U 19-, U 17- og U-14 hold. Vorup FB er ved at lave en fødekæde i lighed med den, Helsted Fremad har haft stor succes med. Da kunne vi andre blot se misundeligt til. Nu er Vorup FB på vej til at gøre det samme,” siger Mads Iversen, der ikke vil blive overrasket, hvis ungdommen for alvor lægger beslag på pladser i førsteholdstruppen.

”Det vil ikke overraske mig, om fire-fem fra U 19-holdet får plads i 20-mandstruppen omkring førsteholdet, og to eller tre af dem kan sagtens ende med at indgå i 14-mandstruppen til kamp,” mener Mads Iversen.