Siden EMMELIE DE FOREST i 2013 vandt verdens største musikkonkurrence, har hun haft verdenen som sin arbejdsplads. Koncerter jorden rundt, kampagner i Asien og sangskrivning i LA har været en naturlig del af hverdagen. Hun har skrevet over 70 sange til sig selv og andre kunstnere og fortsat med at udforske nye territorier.

De første frø til det kommende album HISTORY fra EMMELIE DE FOREST blev sået i København i efteråret 2016, da Emmelie for første gang mødte sangskriveren Allyson Ezell og Produceren Matthew Ker, der tidligere har solgt platin i Frankrig med Camille og som også har samarbejdet med bla. Fever Ray og Ane Brun.

De klikkede med det samme, og de næste måneder gik med at skrive og producere flere sange til albummet i henholdsvis Paris og London. Indspilningerne begyndte i sommeren 2017, da Emmelie selv med hjælp fra sine fans finansierede albummet igennem PledgeMusic – Et crowdfunding site for musikere. Da albummet lå færdigt fik Emmelie igennem sin halvt svenske baggrund en aftale i hus med pladeselskabet Cosmos Music i Stockholm.

“Jeg skrev ‘History’ i Paris i december 2016. Jeg havde længe tænkt på, at skrive en sang med netop den titel og det tema, da jeg er meget fascineret af historie og arkæologi.
Da det hele først tog fart (sangen skrev sig selv på ca. 3 timer, lige inden jeg skulle nå mit fly tilbage til Danmark), blev det mere til en kærlighedssang om to mennesker, der skriver deres egen historie sammen.
Men emner som: “Er der nogen der vil huske os, når vi er borte” og “at det er vinderne, der skriver historien” er noget der fylder meget i teksten.
Albummet har fået samme titel, da ordet “History” har en særlig betydning for mig og min historie, og hvor jeg er netop nu musikalsk”
, fortæller Emmelie.

Minialbummet og singlen “History” af samme navn udkommer begge på Cosmos Music fredag d. 9 februar.