Det hele startede med Michael Hougesens første børnebog ”Den lille tykke dreng og bananen der ikke ville spises”.”Jeg ville gerne donere overskuddet til velgørenhed, fordi jeg ikke selv mangler noget. Og jeg tænkte straks på Nelson Mandela Fundation. Derfor sendte jeg en kopi af bogen til dem”, fortæller han, da han var forbi Din Avis og Radio Alfa.På baggrund af denne henvendelse blev der sendt bud efter Michael, for Nelson Mandela ville gerne møde ham.”At møde Nelson Mandela, er det største jeg nogen sinde har oplevet, hårene rejste sig, da han trådte ind i lokalet”, fortæller Michael Hougesen. Michael har et stort netværk i Danmark, blandt andet på grund af sine 25 år i musikbranchen, og derfor havde Nelson Mandela et tilbud til den randrusianske børnebogsforfatter. Han ville gerne have ham med i hans 46664 Bangle-projekt, hvor Michael ved hjælp af sit netværk skulle synliggøre projektet i Danmark og Skandinavien. Tre gange takkede Michael dog nej til at være med i projektet.”Jeg troede ikke, at jeg kunne løfte det. Det var simpelthen for stort og for overvældende til mig”, siger Michael Hougesen. Men i november 2010 lod han sig overtale. Nu er projektet på vej til at blive en verdensomspændende succes, og siden 24. august i år har Michael Hougesen samlet 1,1 million kroner her i Danmark til projektet i Sydafrika.
Læs hele artiklen i Din Avis.