Glæden stråler nu fra de ukrainske beboere i Dragonparken i Randers, som har fået en ny mulighed for at udforske byen og forbedre deres livskvalitet.

Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Siden marts 2022 har Dragonparken fungeret som hjem for omkring 136 fordrevne ukrainere, herunder ældre borgere med fysiske udfordringer og handicap, der har haft svært ved at komme ud af deres boliger for at klare daglige gøremål som indkøb og lægebesøg.

Birgitte Kannegaard, ejer af det lokale firma Yogierne, der har base i Assentoft, har i flere år tilbudt en bred vifte af yoga og behandlinger – herunder japansk lifting, ansigtszoneterapi og klangmassage. Yogierne har altid haft en filosofi om at gøre en positiv forskel i menneskers liv.

Da Birgitte Kannegaard blev opmærksom på udfordringerne, som de ældre ukrainske fordrevne stod overfor, og hun bemærkede, at de ikke havde noget familie til at hjælpe sig, besluttede hun, at Yogierne skulle træde til. Hun valgte at donere en el-scooter, som de ældre ukrainere nu har mulighed for at låne på skift.

»El-scooteren er blevet virkelig godt modtaget, og man kan se, at de ældre ukraineres livskvalitet i den grad er steget,« fortæller Randers Kommunes boligsociale medarbejder i Dragonparken, Helle Kjeldsen, og tilføjer:

»Man kan se, hvor vigtigt det er for dem at kunne komme ud af deres lejlighed og klare sig selv ved indkøb og andre ting. Dagligdagen har fået et bedre og mere meningsfyldt indhold, og man kan se, at de er meget taknemmelige for donationen.«

Denne gestus fra Yogierne er et skoleeksempel på, hvordan fællesskabet i Randers Kommune arbejder sammen for at støtte dem i nød, står der i pressemeddelelsen.

mw