Mig og Min By på Museum Østjylland gør de allermindste museumsgæster klogere på din, min og vores by – på en legende måde.

Der er leg, liv og glade dage på Museum Østjylland i disse uger. Museet huser nemlig en helt særlig udstilling målrettet børn med titlen Mig og Min By. Udstillingen er gennemprøvet som Mig og Min Juleby i december, hvor mange hundrede børn gav deres begejstrede thumbs up.

Nu har udstillingen kastet sin julekåbe og er genopstået som Mig og Min By, hvor endnu flere små besøgende med deres voksne kan boltre sig i særudstillingen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Museum Østjylland har i mange år været optaget af at formidle historie og historier til sine allermindste gæster. Indsatsen sigter både mod børnefamilier og institutioner.

»Vi har på museet et brændende ønske om at give børnene en sans for kulturhistorien og en glæde ved museer, der kan berige dem resten af livet. Og det er børneudstillingen Mig og Min By i den grad medvirkende til,« siger museumsinspektør Helle Lebahn Bentzen i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Vi kan her i vintermånederne simpelthen invitere ind til en udstilling, som børnene elsker at lege i og ikke vil hjem fra. End ikke når der lokkes med kage og søde sager, som det var tilfældet, da en bedstemor forleden forsøgte at få sit barnebarn med hjem fra udstillingen. Hjemturen måtte udsættes, til legen kunne afbrydes.«

Børn er eksperter

Mens udstillingen har budt velkommen som juleudstilling, har museet oplevet, at børnene ikke kræver introduktion til udstillingen.

»Her er det børnene, der er eksperterne, og de går til udstillingen med krum hals. De leger rollelege – alene og med hinanden. De leger købmand i butikken, serverer hotdogs fra pølsevognen og fisker fra broen,« fortæller Helle Lebahn Bentzen, der glæder sig over at kunne slippe alle de mindste museumsgæster løs i en udstilling, der både må ses, undersøges, røres og leges i.

Udstillingen kan opleves frem til og med 25. februar, hvorefter den pakkes sammen. Næste stop er Thisted og Museum Thy, hvor man kan besøge udstillingen hen over sommeren.

Der er gratis entré til udstillingen.

gs