Frivillige vejledere fra Randers Slægts- og Egnshistorisk Forening tager hul på en ny sæson med slægtsforskning i øjenhøjde.

Kan du vriste mening ud af en knudret gotisk håndskrift i kirkebøgerne på nettet?

Kan du finde den lille, men vigtige nål i internettets uoverskuelige høstak af informationer?

Lad medlemmerne af Slægts- og Egnshistorisk Forening hjælpe dig videre med slægtsforskningen, hvis du er havnet i en blindgyde. Foreningens medlemmer kender til alle de problemer, der kan opstå, når man søger efter sine aner på nettet – og heldigvis kan de hjælpe dig videre med det meste. Få svar på dine spørgsmål om udlagte barnefædre, teksttydning eller noget helt tredje, lyder opfordringen fra Museum Østjylland i en pressemeddelelse.

Tilbuddet om hjælp til slægtsforskning er åbent både for nye og mere erfarne slægtsforskere, som alle kan møde op i Den Blå Boks på Randers Bibliotek i Kulturhuset og få hjælp til søgningen.

Du kan også få tips til gode websider og særlige kildetyper.

Populært som aldrig før

Engang var slægtsforskning en småstøvet disciplin for pensionerede overlærere, der brugte dage og uger bøjet over gamle arkivalier på lokalarkiverne.

I dag er det billede vendt helt på hovedet.

Artiklen fortsætter under billedet

Slægtsforskning er drønspændende og kan bringe dig hele verden rundt hjemme fra din egen computer. Har du brug for en hjælpende hånd til søgningen, kan du få det hos medlemmerne af Slægts- og Egnshistorisk Forening. Her ses pottemager Søren Lange med sin familie omkring 1870. Måske er det en af dine forfædre? Foto: Randers Stadsarkiv

Slægtsforskning bliver mere og mere populært, og den stigende popularitet skyldes både den afsmittende virkning fra tv-programmer som ”Forsvundne Arvinger”, og især den stigende digitalisering af arkivernes materiale. Det gør det muligt for alle interesserede at komme i gang med skattejagten hjemme fra ens egen pc.

Gennem de sidste 10-20 år har mange af landets arkiver arbejdet intenst med at få gjort deres samling tilgængelig for flere borgere. I dag er for eksempel kirkebøger og folketællinger tilgængelige på internettet, og dermed er det blevet nemmere at komme i gang med slægtsforskningen.

Første chance for at få hjælp af de frivillige vejledere fra Randers Slægts- og Egnshistorisk Forening er mandag 15. januar og herefter den tredje mandag i de følgende to måneder, mandag 19. februar og mandag 18. marts. Det er gratis.

gs